Diskolys, Teaterspots og andet belysning til scener

0
932

Diskolys er en essentiel del af ethver diskoteks setup samt også til den lille privatfest. Der er ikke noget, som diskolys der kan pifte en stemning op og skabe den perfekte stemning og fest. Vi fra 4sound.dk har lavet en oversigt over nogle af de diskolys der er på markedet, hvori du blandt andet finder nogle disko lys, billige diskolys, teaterspots og meget mere.

BEDST I TEST – Ibiza Astro Moving HeadSe pris
MEST POPULÆRE – Ibiza 2-i-1 DiscolysSe pris
NYHED – Redshow BAS-20 bluetooth højttalerSe pris
POPULÆR I UDLANDET – Redshow MUL-55 LED multi-lyseffektSe pris
DEN SMARTE – Skylit ALL BLIND lyseffektSe pris
ARTISTER ANBEFALER – Ibiza LED Lysbar + Laser og StrobeSe pris
DEN BILLIGE – Ibiza Mini Firefly LaserSe pris
REDAKTIONENS UDVALGTE – Cameo HYDRABEAM 4000 RGBWSe pris
TIL DEN FARVERIGE FEST – Cameo ROTOFEVERSe pris
TEATERSPOT 1 – Atomic Pro Teaterspot Scala 200Se pris
TEATERSPOT Pakke – Atomic Pro Teaterspot pakkeSe pris

BEDST I TEST – Ibiza Astro Moving Head

Ibiza Astro Moving Head

BEDST I TEST – Ibiza Astro Moving Head

I vores store test af diskolys har vi valgt at fremhæve Ibiza’s Astro serie, hvor lampen Moving Head har vundet vores bedst i test. Lampen har vundet bedst i test, da det er en super fleksibel og alsidigt løsning til diskolys. Alsidigheden kommer i, at denne lampe har mange forskellige indbyggede farver, men samtidig er den også roterbar, så den kan sprede farverne ud i alle afkroge af lokalet til festen. Hvis du kombinere et par stykker eller fire af disse, så har du et super fedt setup, hvor der er levende lys og fest til dit arrangement. Dette kan kombineret i et komplet setup med både et fedt DJ rack og røgmaskine for et komplet setup.

Hey! Har du læst vores artikler om henholdsvis DJ stands og racks, men også vores artikel om røgmaskiner?

MEST POPULÆRE – Ibiza 2-i-1 Discolys

Ibiza 2-i-1 Discolys

MEST POPULÆRE – Ibiza 2-i-1 Discolys

Det mest populære diskolys på markedet er Ibiza’s 2-i-1 diskolys løsning. Denne løsning er ekstremt populær, da prisen på denne lampe er meget billig, samtidig med, at du får rigtig meget lys for pengene. Lampen har nemlig en 2-i-1 løsning, hvor der kommer lys fra midten af lampen kombineret med nogle små LED spots udenom center-lyset, som giver en super fed effekt til alle shows.

Udover at være et billigt diskolys, så er dette lys også nemt at montere. Det kan monteres på stortset alle overflader, hvilket gør lampen fleksibel. Derudover er den nem at betjene, og kan betjenes af stort set alle personer.

NYHED – Redshow BAS-20 bluetooth højttaler

NYHED – Redshow BAS-20 bluetooth højttaler

Vi har valgt at tage denne splinternye lampe med fra Redshow med deres BAS-20 Bluetooth model, der er en kombineret højtaler og diskolys. Det fede ved denne anordning er, at enheden både er en højtaler, men det er også et diskolys i ét. Udover at være en højtaler og diskolys i ét, så kombinere lyset også en effekt der gør, at lys og lyd passer sammen. Lyset tilpasser sig nemlig musikken, så det skaber en effekt af lys og lyd der arbejder sammen.

Lampen er ikke ment til at være til store setups, men er mere ment til værelset, hvor man tilkobler sin telefon med bluetooth til højtaleren, hvorefter du afspiller dine ynglings sange på denne højtaler, og herefter tilpasser lyset sig til dine ynglings sange. Det er perfekt til julegave eller fødselsdags gaven, til barnet der har alt og ikke ved hvad de ønsker sig. Det kan starte en fedt på ethvert børneværelse.

POPULÆR I UDLANDET – Redshow MUL-55 LED multi-lyseffekt

POPULÆR I UDLANDET – Redshow MUL-55 LED multi-lyseffekt

Én af de populærer diskolys i udlandet er Redshow’s MUL-55 LED multi effekt diskolys. Denne er utroligt populær, da lampen besidder utroligt mange forskellige effekter og muligheder, som man sjældent ser samlet på ét sted. Lampen kan blandt andet både lave strobe lys, diskolys og en derby effekt, hvilket gør den alsidig i forhold til mange lokationer. Lampen er ofte anvendt på klubber, diskoteker, natklubber eller til mindre band setups, da man som nævnt, får mange effekter samlet i ét lampe. Derfor er denne lampe også populær hos mindre kunstnere, der har brug for et let transportabelt lysshow.

DEN SMARTE – Skylit ALL BLIND lyseffekt

DEN SMARTE – Skylit ALL BLIND lyseffekt

Som det smart diskolys har vi valgt at tage dette Skylit ALL BLIND element til lyseffekter med, da det er super smart til DJ’en eller bandet der skal bruge et fedt lys show til deres koncert. Skylit’s ALL BLIND element er en matrix blinder, hvis primære funktion er, at sende et hvidt lys ud der ‘blinder’ folk, og skaber en club-agtig effekt for tilskueren. Dog er dette element også set brugt andre steder end til koncerten, nemlig på for eksempel på klubben eller sågar til udstillingsvinduer, da der ligger mange fede effekter og venter her.

ARTISTER ANBEFALER – Ibiza LED Lysbar Moonflower + Laser og Strobe

Ibiza LED Lysbar Moonflower + Laser og Strobe

ARTISTER ANBEFALER – Ibiza LED Lysbar Moonflower + Laser og Strobe

Vi har udspurgt en lang række danske artister, om der var noget diskolys, som de kunne anbefale folk at købe. Der kom en lang række forskellige svar, men ét af dem der gik igen, var denne LED Lysbar fra Ibiza. Det kommer fra deres serie der hedder Moonflower og består af blandt andet en LED lysbar, en laser og strobe lys. Som det ses på billedet, så består hele denne pakke af ovenstående, hvor du får et stativ hvorpå der er monteret fire lamper der kan styres fra blandt andet DMX. Dette er det perfekte nybegynder setup, hvor du får rigtig meget forskelligt for pengene, og hvor der samtidig er alt du skal bruge til et semi professionelt setup.

DEN BILLIGE – Ibiza Mini Firefly Laser

DEN BILLIGE – Ibiza Mini Firefly Laser

under kategorien diskolys ligger der også blandt andet laser lysene. Laser lys er blevet kult blandt de store DJ’s, da det skaber en helt fantastisk effekt, hvor der bliver bredt laser lys ud over publikum i takt til musikken. Vi har i den billige kategori kigget på denne Mini Firefly laser lampe fra Ibiza, der laver hunrede vis af laserstråler i henholdsvis grøn og rød. Dette skaber en fantastisk effekt både på klubben, men også til private shows, hvor DJ’en kan lege med lyset og stemningen blandt publikum.

REDAKTIONENS UDVALGTE – Cameo HYDRABEAM 4000 RGBW

REDAKTIONENS UDVALGTE – Cameo HYDRABEAM 4000 RGBW

Vi på redaktionen i 4sound.dk har valgt at tage denne diskolys’ bar med i denne store artikel om de bedste diskolys på markedet, da man i dette lys fra Cameo i deres serie fra HYDRABEAM 4000, får et uovertruffent lys system der kan bruges af alle, uanset om man er professionel eller ej. Dette lys system er ideelt, da det er super hurtigt til at reagere, samtidig med at lamperne på systemer er roterbarer og kan rotere ekstremt hurtigt. Dette skaber en dynamisk og levende effekt, hvor tilskueren føler at showet bliver levende og bevægeligt.

Dette system skaber en næsten komplet løsning, da lysene både kan virke uafhængigt af hinanden, sammen med hinanden, men de kan også cross fade hinanden og skabe en effekt sammen. Baren som de sidder på er forholdsvist stor, så de afdækker et stort område, men lyskilden er også rigtig kraftig, hvilket skaber en fabelagtig effekt på dansegulvet.

TIL DEN FARVERIGE FEST – Cameo ROTOFEVER

TIL DEN FARVERIGE FEST – Cameo ROTOFEVER

Denne ROTOFEVER fra Cameo har vi valgt at fremhæve som lampen der skaber den farverige fest, da det er en lampe lidt i sin egen kategori. Lampen minder lidt om en gammeldags diskokugle, men så igen, overhovedet ikke. Lampen er udstyret med en masse LED lys rundt om lampens kugleformen udseende, hvorpå der er en lang række forskellige farver der kan udspille sig i dette. Når denne monteres i loftet og sættes i gang skaber det en diskokugle lignende effekt, men blot lidt mere moderne og professionelt. Det skaber et levende og dynamisk danskegulv og er primært beregnet til klubber eller diskoteker, men kan også bruges på scenen til at skabe en disko eller funk effekt blandt publikum.

TEATERSPOT 1 – Atomic Pro Teaterspot Scala 200

TEATERSPOT 1 – Atomic Pro Teaterspot Scala 200

I kategorien for teaterspots har vi valgt at tage dette med fra Atomic. Teaterspottet bliver brugt på en lang række både professionelle og amatør teatre, hvor det agere enten stille stående spot eller følgespot. Lampen er utroligt alsidigt og giver et kraftigt lys, som kan bruges i mange sammenhæng. Lampen er ikke så roterbar som mange af de andre lamper vi har kigget på i denne artikel, men dette er heller ikke formålet for et teaterspot. Lampen kan reguleres, så der kan bruges op til fire forskellige farver i opsætningen. Disse er utroligt nemme og simple at montere på lampen.

TEATERSPOT Pakke – Atomic Pro Teaterspot pakke

TEATERSPOT Pakke – Atomic Pro Teaterspot pakke

Som mange indenfor branchen ved, så er ét teaterspot sjældent nok. Derfor har vi også valgt at fremhæve denne pakkeløsning, hvor du får ikke bare ét spot med, men 4 spots i alt. I denne pakke får du altså 4 styks af ovenstående Atomic Pro Teaterspots med til en fordelagtig pris, hvor der spares lidt. Med disse lamper har du altså et komplet setup til dit amatør teater, eller til teatersalen der mangler det perfekte lys.

Udover at få lamperne med får du også en Cobra universal taske med, hvori du kan opbevare lamperne hvis du skal transporteres fra A til B, eller hvis de skal gemmes væk efter brug. Tasken er super praktisk og er polsteret med foret indmad, så det beskytter lamperne ekstra meget, når de opbevares eller gemmes væk.

Her finder du lamper til scenebelysning

Vi har desuden i denne artikel valgt at lave et link direkte til alt den scenebelysning der kan tilkøbes ud fra hvad man som arbejdsplads står og mangler. I linket finder man blandt andet nogle af de beskrevede teater spots, men man finder også dedikerede profilspots, følgespots, barn doors og store teater lys pakker, hvor man får en komplet pakkeløsning med alt hvad man skal bruge til sit teater.

Vi i 4sound.dk anbefaler at man kigger nærmere på de forskellige spots og finder en god samlet pakkeløsning, hvor man har alt hvad man skal bruge. Specielt i pakkeløsninger på siden er der mange penge at spare i de forskellige pakker, så de er værd at kigge en ekstra gang på.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her