Akai LPD8

Anmeldelse: Akai LPD8

Produktet kan findes her: https://www.gear4music.dk/da/G4M/Akai-LPD8-baerbar-Produktions-pad/BPW

USB-mini-controller med 8 trigger-pads med velocity og 8 drejeknapper.

LPD8 laptop pad er en USB-MIDI-controller designet til musikere, producere og DJs. Alle der arbejder med computerprogrammer ved hvor besværligt det kan være at fastholde kreativiteten med kun et standard computer keyboard og mus. Med LPD8 får du otte anslagsdynamiske pads og otte programmerbare Q-Link drejeknapper som kan tildeles stort set alle MIDI-funktioner. Brug LPD8`s pads til trommeprogramering, melodiske og rytmiske sekvenser, og styr filtre, envelope, effekter med drejeknapperne – alt sammen i real-time.

Specifikationer:

  • USB-MIDI controller som virker med alle musikprogrammer
  • 8 bagbelyste anslagsdynamisk tromme pads som kan sende node eller program informationer
  • 8 Q-Link drejeknapper til kontrol af stort set alle parametre
  • Plug-and-play USB tilslutning til Mac og PC uden nødvendig drive installation
  • Lille nok til at passe i tasken til den bærbare
  • 4 programmerbare hukommelses pladser
  • Leveres med editor til Mac og PC

Anmeldelser:

Vanlig Akai kvalitet småt og billigt

Overskriften siger næsten alt der bør siges. Det er en ægte Akai, lækre pads med lækker følelse – og flot backlighting. Potmetrene måtte gerne være lidt højere så man havde et bedre greb, men er af en god kvalitet og føles rigtig godt i deres aktion. Og er i øvrigt en god tilføjelse til den nu klassiske billige pad-kontroller, hvilket bringer den over i (M-Audio) Triggerfinger regi, hvilket slet ikke er dårligt.
De lave potmetre har den ene fordel at den let går i tasken når man tager den med rundt. Og kvaliteten gør at du gladeligt bruger den ude i verden.
Kvalitet, funktion, design og mobilitet utroligt billigt!


Does the job!

Købte LPD8 på et tidspunk hvor min PC var til reparation og havde derfor masser af tid til at savle over den.

Personligt skal jeg ikke bruge den til at sample div. lydklip, men til at lave midi trommer til pop, rock andre småting jeg selv indspiller.
Syntes det er nemmere på en controller end på et klaver.

Jeg har nu prøvet min controller af i Fruity loops og Ableton Live 9 uden problemer.
Selve controlleren gør jobbet fint!
De 8 pads virker robuste og pot-meterne er rigtig fede fordi de har en naturlig modstand og derfor er super præcise.
På nettet diskuterer flere brugere at de 8 pads ikke er følsomme nok og af samme grund kan man finde en video på Youtube som viser hvordan man kan modde sin LPD8 og gøre den ekstremt følsom.

Mener dog personligt at den er perfekt “Fresh outta the box :)” hvis behovet ikke er kæmpestort.


Ok, men ikke glimrende

Det gode ved denne controller er nok mest størrelsen og prisen og at det er så simpelt

Kvaliteten på min udgave var desværre ikke så god. Måske var det en mandags-udgave.. Måtte åbne og pille ved det for at fjerne ghost notes fra andre pads (ved halv-hårdt tryk)

Men det fungerer ok til simpel og hurtig input af notes/trommer/grooves. Følsomheden er dog ikke god nok til at indspille “følt musik”, men fint til beats


Virker Perfekt

Virker Perfekt, stabil og robust


godt udgangspunkt

okay, knapperne er ikke super gode men det kan fixes med noget elektrisk ledende tape, derefter virker knapperne super godt. men kræver noget adjustering.


Hmmm options?

Jeg købte LPD8 for at lave lidt beats til mit klaver-spil og jeg har aldrig helt fundet ud af hvordan jeg laver noget ordenligt. Jeg ved ikke om det er fordi de samples i Studio One ikke er så gode, eller jeg ikke er kreativ nok. Pads’ene er ret hårde hvis man bruger fingrene og det virker lidt barsk at ‘banke/tromme’. Måske er det bare mig der ikke ved hvordan jeg indstiller det anerledes…
Men der er dejlige knapper man kan indstille efter behov.

Jeg er ihvertfald på jagt efter en anden (måske Novation hvilket er endnu mere avanceret), med lidt hip haps chips funky farver og medfølgende lyde.


Super Controller

Det kan tydeligt mærkes at det er Akai kvalitet. super super super lækre pads!! (så lækre jeg endnu ikke forstår hvorfor de ikke har lavet en MPD med de pads)
trykfølsomme i alle hjørner hvilket gør den meget mere fingre-tromme-venlig i forhold til Akais MPD series pads.

Der er ikke så meget at komme efter, den har 8 pads man kan mappe til at styre diverse ting i din DAW og det samme gælde de 8 skrueknapper (som også er af fin kvalitet) og det er bare plug-n-play i mit tilfælde (Bruger Logic Pro 8 som DAW på en gammel stationær Macintosh)

Kvaliteten er rigtig rigtig god sammenlignet med prisen. der er ikke så meget at komme efter. mangler du en usb controller og har du ikke brug for mere end 8 pads og 8 skrueknapper så køb den.


Meget kompliceret

Det er alt for kompliceret.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Blue Snowball Mikrofon
Mikrofoner

Anmeldelse: Blue Snowball Mikrofon

USB mikrofon med high-end lyd. TriPod stativ inkluderet. Blue fabrikken ligger i Letland hvor de selv håndlaver samtlige komponenter til den allervigtigste del af enhver

korg
Brands

Korg synthezisers og keyboards

Korg blev grundlagt i Japan i de tidlige 60’ere af Tsutomu Katoh og hans kollega Tadashi Osanai. I 1963 introduceredes deres førstefødte Doncamatic DA-20, en

Yellow hearing safety protection earplug isolated on a grey background.
DJ tilbehør

Bedste ørepropper i test

Omgås du i miljøer der er meget støjende, så skal du anskaffe dig nogle gode ørepropper! Hørelsen er en af de mest udsatte sanser, og