Fender Classic Player Baja Telecaster MN Blonde

Anmeldelse: Fender Classic Player Baja Telecaster MN Blonde


Baja Telecaster designet af Fender Custom Shop med krop af asketræ, ahornhals, 2 Custom Shop singlecoil pickupper, S-1 switch og chrome hardware. Inkl. gigbag.

Den nye Classic Player-serie fra Fender tilbyder noget ganske unikt: Guitarene er producerede i Mexico, men er designet af Fenders Custom Shop. Fender bad nogle af deres Master Builders om at lave en liste over deres yndlingsfeatures, og resultatet er en række modeller med suveræn spilbarhed, vintagefremtoning og Custom pickups.

Og selvfølgelig en pris som vi kender den fra andre Mexico-modeller – disse spader er svære at slå til nogen pris. Fender Baja Telecaster er en rigtigt 50’er inspireret Telecaster. Den udmærker sig ved at have en “blød” V hals som er lavet i et helt stykke ahorn træ med 21 stk jumbo bånd. Kroppen på en Baja Telecaster er lavet i elletræ og den er udrustet med et sæt Custom Shop pickupper. Ved broen sidder der en Broadcaster pickup og ved halsen er der monteret en “Twisted” Telecaster pickup.

De to pickupper er forbundet med en volume og en tone kontrol hvor der i toppen af volume kontrollen sidder en S-1 Telecaster switch. Sammen med den 4-vejs pickupskifter giver dette hele 6 forskellige lydmulighedder, i stedet for de tre indstillinger man normalt har adgang til på en Telecaster. Fender Baja Telecaster overrasker således ikke bare ved dens gode tone og spilbarhed, men også ved at den har en række moderne egenskaber som gør guitaren til et spændende bud på en alsidig Telecaster til guitaristen som gerne vil have en guitar der er bedre end en Standard Mexico Telecaster.

Specifikationer – Fender Classic Player Baja Telecaster

 • Krop: Ask
 • Hals: Ahorn
 • Hals Profil: Soft “V” Shape
 • Gribebræt: Ahorn
 • Radius: 9.5″ Radius (241mm)
 • Bånd: 21 Medium Jumbo
 • Pickupper: 1 Custom Shop “Twisted” Tele Single-Coil (hals), 1 Custom Shop Broadcaster Single-Coil (stol)
 • Kontroller:: Master volume, master tone
 • Pickup skifter: 4-position klinge med 2-Position Push/Push S-1.)
 • Stol: Vintage Style 3-Saddle Strings-Thru-Body Tele Bridge
 • Stemmeskruer: Fender/Ping Vintage Style Tuning Machines
 • Hardware: Krom
 • Mensur: 25.5″ (648mm)

Anmeldelser:

Godt håndværk

Dejlig tone, fejlfri lak, gribebrædt føles godt, rimelig vægt (3,4 kg).

Lige ud af kassen er forarbejdningen og lyd helt ok – men opsætningen (strenge- og pickuphøjde, intonering, truss rod) var ikke efter Fenders egne specifikationer. En halv time med skruetrækker, søgerblad, lineal og tuner fik klaret det.

Spilbarheden er næsten på højde med min Am. vintage 1957 Strat (har 6 andre guitarer lige fra “made in China” til Gibson LP Custom Shop) og lyden fra pickups er bare lækker og giver med S1 omskifteren 6 forskellige indstillinger (også i modfase).

Så hvis man er til “Tele-twang”, blues og R ‘n’ R er her et godt bud.

Og tænk…..ingen knækkede strenge endnu – efter 1 måneds daglig brug og ialt 8 timers hård “træning” i øvelokalet.
Det er da et meget godt tegn på kvalitet.


Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Neumann KH 120 A
Studie

Anmeldelse: Neumann KH 120 A

High-End near-field monitor med 5.25” bas og 1″ tweeter. 50 + 50 Watt. Pris pr. stk. Neumann er garant for vellyd i særklasse, det ved