ESP LTD EC-1000 Vintage Black

Anmeldelse: ESP LTD EC-1000 Vintage Black


El-guitar med krop af mahogni, mahognihals med gribebræt af Ibenholt, EMG81/60 aktive humbucker pickupper og guld hardware.

ESP´s LTD-modeller består af en række guitarer og basser med en specielt hårdtslående og kontant tone samt et radikalt ydre. Efterspørgslen efter disse guitarer har været enorm, og det forstår man godt når man ser det flotte og gennemførte design og hører den klare, veldefinerede og agresive tone. Alle guitarer og basser er enten udstyrede med ESP´s egne kvalitets pickupper eller med mærkevarepickups som EMG og Seymour Duncan. Mange af modellerne har også gennemgående halse, hvilket vi normalt aldrig ser i denne prisklasse. Fælles for alle guitarer og basser i denne serie er, at de skiller sig ud, så det bestemt ikke er en guitar/bas for alle. Men for en del vil det være guitaren, de altid har ledt efter.

EMG-81

EMG-81 er en høj output pickup som er specielt designet til solo spil. Den fungerer bedst med overdrive/distortion ved høj lydstyrke og med forstærkere med master volumen. Uanset om du spiller powerrock eller metal så levere den et knivskarpt anslag og sustain.

EMG-60

EMG-60 er ligeledes en høj output pickup men den er i modsætning til EMG-81, baseret på keramiske magneter (EMG-81 bruger Alnico). EMG-60 har en overtonerig klang med en tæt bund og gnistrende top og gør sig især bemærket ved at have en tydelig og fremhævet mellemtone. Den er den perfekte makker til EMG-81 og bruges traditionelt i rytmen position til alt fra ren blues til hård rock.

Specifikationer ESP LTD EC-1000

 • Krop: Mahogani
 • Hals: Mahogani
 • Konstruktion: Set-in
 • Hals Profil: Thin “U”
 • Mensur: 24.75″
 • Griberæt: Ibenholt
 • Radius: 13.7″
 • Bånd: 24, extra-jumbo
 • Stol: Tonepros locking TOM bridge and tailpiece
 • Stemmeskuer: Locking tuners
 • Pickupoper:  EMG 60 Humbucker, EMG 81 Humbucker
 • Kontroller: 2 x volume, master tone, 3-way pickupskifter

Anmeldelser:

Beauty and the beast, 2-in-1

tl;dr… Kan 110% anbefale denne guitar til alt fra pop til rock

Lyd: Som enhver EMG udstyret guitar, lyder den fantastisk. Der er ingen larmende feedback fra pu’erne, og man kan i forhold til LTD’s lavere modeller godt høre forskellen når man skifter mellem pu’erne (jeg referere her til EC-50) Tonen fra denne guitar har ikke sat en stopper for hvad der kan spilles, og trækker daft punk lige så godt som metallica. Jeg kan derfor af personlig erfaring sige at der ikke går en grænse for hvilken genre der kan spilles.

Action og finish: Fabriks opsætningen kan jeg ikke udtale mig om, da jeg fra første dag satte den op til D drop C. Men hvad jeg har læst mig til er guitarens action lavt og intonation tæt på perfekt fra start af. Tone switch samt knobs er der ikke så meget at sige om, andet end det virker som det skal. (Skulle du bide negle som jeg gør, og spilder lidt blod på pu’en og et knob kommer det meget let af 😀 ) Det mat sorte finish med guld hardware giver guitaren et nærmest erotisk look. Det eneste problem jeg har haft med finishet er, at det guld coat der er på Tune’o matic’en let slibes af, selv af lidt svedige hænder (efter et år er mine 70% sølv og 30% guld tilbage)

Pålidelighed: Jeg har nu spillet EC-1000 i ca. et år, og jeg har til dags ikke stødt ind i et problem (andet end det med guld coat) Det 9V batteri der holde PU’erne kørende, blev sat ind August 2015 og holder stadigvæk i dag. Selve vægten for guitaren er i forhold til andre les paul modeller meget let.

Sidste kommentar: Personligt er jeg meget glad for min EC-1000 og vil uden tvivl anbefale den til enhver. Hvis ik’ du tror på mig, kan du jo smutte en tur til din lokale 4sound og prøve selv 😀

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

plekter
Tilbehør

Plektre – Her er de bedste i test

Mange overser plekterets potentiale, når de først begynder at spille guitar og bas. Det skyldes især, at man bare ser plekteret som et billigt stykke

Shure SM7B
Mikrofoner

Anmeldelse: Shure SM7B

Klassisk dynamisk studiomikrofon designet til broadcast, men som er fantastisk til rockvokal. Klassisk vokalmikrofon, der oprindelig blev udviklet til broadcastbrug. Sidenhen har SM7 modellen vist