Alt du skal vide om bækkener og tilbehør

0
920

4sound.dk har samlet en artikel med de bedste bækner på markedet samt tilbehør dertil. Derudover er der også en oversigt over hvilke bækkener der findes på markedet og lidt information om dem. Vi har valgt at inddele det i nogle kategorier og derudover give dig et overblik over hvad der er det bedste på markedet lige nu.

TESTVINDER – Zildijan Bækkenpakke

Zildijan Bækkenpakke

TESTVINDER – Zildijan Bækkenpakke

Vores testvinder i denne store test af bækner er bækkenpakken fra Zildijan. Zildijan har længe været en af de største på markedet for bækkener. Derfor lå det også lige til højrebenet at disse blev vores testvinder i denne store bækken test.

Bækkenpakken består af 4 forskellige bækkener fordelt over én hi-hat, én ride og to crashes.

Hi-hatten er en New Beat hi-hat af højeste kvalitet. Zildijan’s hi-hat er en af de førende på markedet indenfor hi-hat’s, og denne 14 tommer hi-hat er ingen undtagelse.

Den næste i pakken er Zildijan’s A Sweet Ride på hele 21 tommer. Dette bækket er den dybe lyd til dit tromme bækken. Bækkenet er det største i pakken, men også ét af de mest unikke i pakken.

Til sidst i denne bækkenpakke finder vi to medium crashes. Disse er på henholdsvis 16 tommer og 18 tommer hver. Man kan enten vælge at benytte begge disse i sit trommesæt, men man kan også vælge kun at bruge den ene alt efter hvilket genre indenfor musik man ønsker at spille til.

Hi-Hat Bækkener

Bækkenet er oftest det første man går i gang med at skifte ud fra sit trommesæt når man ønsker at tage skridtet fra nybegynder til let-øvet eller deltids professionel. Bækkenerne giver en helt unik lyd, og lyden ændres markant fra de forskellige modeller og materialetyper.

I denne store test af bækkener har vi valgt at kigge på hi-hats og herunder fundet den bedste i vores test, men samtidig også en rigtig god hi-hat til overgangen mellem nybegynder og let øvet.

BEDST I TEST – 8-10 tommer Hi-hat Bækner

8-10 tommer Hi-hat Bækner. Zildjian 10" S-Family Mini Hi-hat

BEDST I TEST – Zildjian 10″ S-Family Mini Hi-hat

Vores test vinder blandt hi-hat’s er Zildjian’s 10 tommer hi-hat fra deres S-family mini serie. Hi-hatten hører under kategorien for de mindste hi-hat’s i klassen, nemlig 8 og 10 tommer hi-hats. Der er dog ingen tvivl om, at Zildjian laver bækkener af højeste kvalitet, og dette er ingen undtagelse. Bækkenet er lavet i utrolig høj kvalitet, og derudover er holdbarheden også ekstremt god.

8- og 10-tommer hi-hat bruges ofte til at skabe en skarp og lysere hi-hat lyd end der normalt gøres fra hi-hats. Denne lyd gør, at dit trommespil blive fuldstændig præcist og nøjagtigt og gør sig blandt andet gældende i genre som jazz og blues.

DEN BILLIGE – 13 Tommer Hi-hat

Zildjian 13" A Mastersound Hi-hat

DEN BILLIGE – Zildjian 13″ A Mastersound Hi-hat

Under kategorien ‘Den Billige’ finder vi Zildjian’s 13 tommer hi-hat bækken fra serien A Mastersound. Denne hi-hat er budget venlig indenfor sin kategori, men levere en fuldstændig fantastisk lyd til pengene. Bækkenet er beregnet til den let øvede trommeslager der ønsker at tilføre noget ekstra til sit trommespil.

Crash Bækkener

I vores næste test har vi kigget på de bedste crash bækkener på markedet. Herunder den der er bedst på markedet lige nu samt der hvor man får mest for pengene.

BEDST I TEST – Zildijan low volumen bækkensæt

Zildjian "Low Volume" Bækken Sæt

BEDST I TEST – Zildjian “Low Volume” Bækken Sæt

I vores test af crash bækkener er vi faldet over bækkensættet fra Zildjian under serien “Low Volume”. Denne bækkenpakke giver dig alt du har brug for inden for crash bækken serien. Pakken består af tre forskellige størrelser af crash bækkener som matcher de forskellige genretræk der er indenfor musikkens verden. Du får altså et alsidigt bækken sæt der giver fleksibilitet indenfor de forskellige genrer.

DEN BILLIGE – Meinl 14 tommer trash stack

Meinl 14" HCS Trash Stack

DEN BILLIGE – Meinl 14 tommer trash stack

Til begynderen har vi fundet det perfekte 14 tommer crash bækken der løfter dit standart trommesæt op til det næste niveau. Bækkenet er bygget op omkring den klassiske bækken opbygning, hvor lyden er strømlinet igennem hele produktet. Du skal derfor ikke tænke på meget andet end at ramme crash bækkenet for at få den ønskede lyd, som produktet tilbyder. Produktet er et godt overgangs produkt fra ny begynder til let øvet.

Ride Bækkener

Det sidste klassiske bækken vi har, er ride- eller crash bækkenet. Dette ligger oftest i pakkeløsningerne til begyndere og let øvede sammen med crash-, og hi-hat bækkenet. Disse pakkeløsninger dækker nemlig trommeslageren ind for alt hvad han/hun står og mangler i det komplette trommesæt uden at det bliver for teknisk.

BEDST I TEST – Meinl 18 Candela percussion

Meinl 18 Candela percussion

BEDST I TEST – Meinl 18 Candela percussion

Vores ‘bedst i test’ ride bækken er Meinl 18 tommer bækkenet. Bækkenet er et prisrigtigt og billigt ride bækken, men som også tilbyder den helt rigtige ride bækken lyd. Meinl er en af de førende indenfor ride og crash bækken kategorien, og Candela udgaven er ingen undtagelse. Det er også derfor at dette er vores testvinder i 4sound.dk’s store ride bækken test.

DEN BILLIGE – Meinl hcs Crashride

DEN BILLIGE - Meinl hcs Crashride

DEN BILLIGE – Meinl hcs Crashride

Vores test af low end crash og ride bækkener er vi faldet over Meinl’s HCS crash / ride bækken, som til prisen er et fuldstændig fantastiske crash bækken. Bækkenet er det perfekte begynder bækken til begynderen der ønsker at ligge det næste niveau på sit spil.

China Bækkener

China bækkener ligger under kategorien for crash bækkener, og er en unik bækken type der skaber en lys og eksplosiv lyd. China bækkenerne er kendetegn ved dets helt unikke form der også et kendt under navnet gong, hvilket har skabt navnet China bækkenet.

BEDST I TEST – Oriental China Trash

BEDST I TEST - Oriental China Trash

BEDST I TEST – Oriental China Trash

I vores test af china crash bækkener eller gong gong bækkener er vi faldet over dette Oriental china trash bækken, som levere en fantastisk lyd. Lyden er kniv skarp og derudover utroligt eksplosiv lyd, som er det helt klassiske kendetegn indenfor denne kategori.

Redaktionen fra 4sound.dk har derfor valgt Zildjian’s Oriental China Trash bækken som det bedste i sin klasse.

DEN BILLIGE – Meinl 12″ Classic Custom Trash Stack

Meinl 12" Classic Custom Trash Stack

DEN BILLIGE – Meinl 12″ Classic Custom Trash Stack

Som det budget venlige bækken har vi valgt Meinl’s 12 tommer classic china bækken. Meinl’s 12 tommer china bækken er et super godt begynder bækken til dig der ønsker et let overgang fra dit starter trommesæt, men ønsker at udforske nye genre og sætte dit eget præg på det musik du spiller.

Splash Bækkener

Splash bækkenet har vi også haft fat i og testet. Splash bækkenet er kendt som bækkenet der giver den kort, men utroligt eksplosive lyd, hvilket er meget populært i moderne musik.

BEDST I TEST – Zildjian 8″ A Zildjian Flash Splashbækken

Zildjian 8" A Zildjian Flash Splashbækken

BEDST I TEST – Zildjian 8″ A Zildjian Flash Splashbækken

Vi har testet en lang række splash bækkener, men da vi skulle det, som vi på redaktionen bedst kunne lide, så var der ingen tvivl. Generelt er splash bækkener kendt for at være et lille eksplosivt bækken der tilføre musikken en kort og præcis lyd, og det er der vidst heller ingen tvivl om, at dette bækken også tilbyder dig.

DEN BILLIGE – Zildjian 8a Splash bækken

DEN BILLIGE - Zildjian 8a Splash bækken

DEN BILLIGE – Zildjian 8a Splash bækken

Til nybegynderen der ønsker at give sig i kast med splash bækkenet til at udforske den moderne genre, så er dette bækkenet til dig. Bækkenet er et billigt bækken, men som tilbyder det du som nybegynder skal bruge til at kickstarte din moderne musik karriere med.

Effekt Bækkener

Effekt bækkener er skabt til at tilføre trommesættet en effekt, som skal bruges i nogle bestemte situationer til at skabe en bestemt effekt eller lyd, som passer til det specifikke musiknummer. Vi har herunder listet nogle af de effekt bækkener vi faldt mest interessante at kigge på.

BEDST I TEST – Dream re fx scott pellegrom

Dream re fx scott pellegrom

BEDST I TEST – Dream re fx scott pellegrom

Redaktionens absolutte favorit effekt bækken fra Dream RE-FX fra Scott. Det er et bækken der tilbyder en ny lyd at få en tamburin agtig lyd, dog uden at skulle have en tamburin direkte på trommesættet. Du får derfor en 2 i én løsning.

DEN BILLIGE – Meinl Professional fingerbækken

Meinl Professional fingerbækken

DEN BILLIGE – Meinl Professional fingerbækken

I den billige kategori har vi taget dette Meinl fingerbækken med, der er specialiseret til den professionelle trommeslager der ønsker selv den mindste detalje i sit trommespil og som vil tilføje den sidste finish.

Orkester Bækkener

Orkester bækkener er en lille underkategori indenfor bækkener. Orkester bækkenerne er et bækken der primært bliver brugt til klassisk musik eller i big bands, hvor det tilføjer en kort, men utroligt skarp og lys lyd til samspillet.

BEDST I TEST – Orchestral Selection suspended

Orchestral Selection suspended

BEDST I TEST – Orchestral Selection suspended

I vores test af orkester bækkener har vi udvalgt Zildjian’s Orchestral Selection suspended bækken som testvinder. Bækkenet tilbyder lige hvad man skal bruge til at specialisere sig indenfor den klassiske verden og big band kategorien. Derudover tilbyder den også et flot og eksklusivt design.

DEN BILLIGE – Zildjian Stadium series medium

Stadium series medium

DEN BILLIGE – Zildjian Stadium series medium

I kategorien til det billige orkester bækken har vi Zildjian’s Stadium serie, som tilbyder et orkester bækken til fornuftige penge. Du får det du skal bruge i et orkester bækken setup, men til en pris der gør, at du ikke bliver ruineret. Derfor er dette bækken lavet til den let-øvede trommeslager der ønsker at prøve kræfter med big band genren.

Bækner tilbehør

Bækkentasker

I tilbehør til ovenstående bækkener har vi lavet en sektion her med tilbehør til de indkøbte bækkener. Herunder har vi samlet et udvalgt af nogle af de bedste bækken tasker der findes på markedet.

BEDST I TEST – Zildjian TGIG Bækkentaske

Zildjian TGIG Bækkentaske

BEDST I TEST – Zildjian TGIG Bækkentaske

Som bedst i test har vi Zildjian’s TGIG bækkentaske der tilbyder dig at have alle dine bækkener med i én taske. Tasken tilbyder sågar at du kan dele dine bækkener op, så du ikke skal have dem til at ligge op af hinanden og derved skabe unødig slidtage på bækkenerne.

Tasken har en super lækker komfort og sidder super behageligt på ryggen, hvilket gør tasken til redaktionen favorit.

Mest populære – Tama 22″ Powerpad Bækkentaske

Tama 22" Powerpad Bækkentaske

Mest populære – Tama 22″ Powerpad Bækkentaske

Den mest populære bækkentaske er dog tasken fra Tama som har lavet deres 22 tommer Powerpad bækkentaske. Tasken er specialdesignet til 22 tommer bækner, og er derfor ideel til dig, som benytter dig af disse. udover dette, så er tasken også rum opdelt, så du kan have flere bækkener med dig på farten, når du skal til dine tromme jobs.

Bækkenrens – Sabian Cymbal Cleaner

Sabian Cymbal Cleaner

Bækkenrens – Sabian Cymbal Cleaner

Som afslutning til ens bækkener er det selvfølgelig vigtigt at rense disse efter brug, så man er sikker på, at de holder deres lyd, men også at de holdes rene for at sikre en længere levetid.

I vores optik findes der kun et produkt, som kan gøre dette på den bedst mulige måde, så er det bækkensrensen fra Sabian, nemlig deres Cymbal Cleaner, som er en spray rens der bliver sprøjtet på bækkenerne og derefter tørres af med en klud. 4sound.dk anbefaler, at der bruges en mikrofiberklud, da dette fordeler beskyttelsen ud over bækkenet og giver det et jævnt lag over det hele.

Sabian Cymbal Cleaning Spray er rensemidlet til dig som ønsker at vedligeholde og rense dit bækken, så du forlænger levetiden markant, men også holder lyden i bækkenet, så det ikke lige pludselig lyder anderledes. Det er også sprayen til dig, som tager dine bækkener med dig på farten, hvor bækkenet bliver udsat for mange forskellige miljøer, der kan skabe samlinger af støv, snavs og andre efterladenskaber der ikke er godt for bækkenet.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her