Speakon stik (højttaler kabler)

0
267

Hvis du spiller musik, hvor du er ude at optræde live foran et publikum, er der mange forskellige ting at holde styr på. Udover at du skal have dine instrumenter med, kræves der også en del andet udstyr, før du overhovedet kan få din musik ud til publikum. Noget af dette udstyr kan være stik. Med de rigtige stik kan du tilslutte dit udstyr og derefter brage derudad med god musik.

Ligesom andet udstyr er der dog mange forskellige stik at vælge imellem. Hvis du vil have et godt og pålideligt stik, bør du dog overveje at købe et eller flere speakon stik til din sceneoptræden. Af disse kan du finde flere variationer og mange gode fordele.

Hvad et et speakon stik?

Hvis du gerne vil investere i stik af højeste kvalitet og med en vis robusthed over sig, er speakon stik en god ide. Med sin robuste fremstilling er stikkene nemlig velegnede til sceneoptrædende, hvis du eller dit band skal ud og stå foran et live publikum.

Et speakton stik kan derudover fås i flere variationer. Det er blandt andet muligt at finde sådan en type stik med 3 eller 5 pins. Derfor er det en god ide, hvis du på forhånd har tjekket, hvilket stik dit udstyr har brug for. Derudover kan du finde speakon stik til hanstik og hunstik, ligesom at du endda kan finde vandtætte stik inden for mærket. På den måde skulle du gerne være dækket helt ind, hvis du arbejder seriøst eller ligefrem professionelt med din musik.

Mange gode fordele til din sceneoptræden

Der er mange gode fordele, hvis du overvejer at investere i et eller flere speakon stik. Disse er blandt andet:

  • Stikkene kan låses
  • Stikkene er beskyttet mod kortslutning

Stikkene er nemlig lavet med sådan en detaljegrad, de har en automatisk lås, når de først er i brug. Det fungerer ved, at du blot skal låse dem i deres kontakter med en vridningsbevægelse med hånden. På den måde er du sikker på, at der ikke sker uheldige afbrydelser af forbindelsen, som bestemt ikke var meningen.

Det, at dit speakon stik derudover er beskyttet mod elektriske stød, betyder, at der ikke sker kortslutning af kontakterne hverken under tilslutning eller frakobling. Stikkene er kortslutningsfri, fordi de netop er afskærmet. Det kan være en stor fordel, hvis du for eksempel arbejder med tændt lydudstyr og helst ikke vil opleve uønskede kortslutninger midt i arbejdet. Det gælder især, hvis du netop arbejder på eller bag en scene, og der ikke må ske utilsigtede uheld midt under en musisk live optræden.

Af disse grunde og klare fordele er speakon stik derfor som sagt især egnede til arbejdet med lydudstyr og scenebrug. Derfor kan det også være en fordel for flere musikere, der selv tager ud med deres eget udstyr for at optræde, at have stikkene med. De er især gode at bruge, hvis du for eksempel skal have tilsluttet dine højtalere til forstærkere, fordi de netop kan klare de høje elektriske belastninger og mange til- og frakoblinger.speakon24
xlr stik16
powercon stik16
speakon stik9
neutrik speakon8
switchcraft 2268
neutrik powercon7
neutrik xlr6
neutrik jack6
neutrik xxr

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her