Nodestativ

0
628Uanset hvilket instrument du spiller, er der ofte flere forskellige ting, som det kan være nødvendigt at investere i for at gøre dit spil så godt som muligt. Et af disse tilbehør, som kan være afgørende for din musik, er et nodestativ. Det kan fås i flere varianter, alt efter dit behov og ofte også hvilket instrument du spiller.

Et stativ til noder ses ofte som et fast element, når et orkester for eksempel spiller på en scene. Her fungerer stativet som en slags holder for dirigentens og musikernes nodehæfter eller nodeblade. Men et nodestativ i en eller anden form er også et væsentligt tilbehør, hvis du spiller andet end orkestermusik. Faktisk er et stativ generelt uundværligt, hvis du benytter dig af noder.

Hvem kan få glæde af et nodestativ?

Et nodestativ kan findes i den helt klassiske udgave, hvor du har dit nodehæfte foran dig i øjenhøjde. Her kan du ofte selv justere højden, så stativet passer til netop dig. Det er praktisk, hvis du er dirigent eller spiller et instrument, hvor det er naturligt at stå op.

Har du derimod brug for at sidde ned, hvis du for eksempel er pianist, kan et nodestativ til bord være et godt valg. Et nodestativ er for mange musikere et uundværligt stykke tilbehør. Det gælder endda også, hvis du spiller på trommer. Her kan det være irriterende at have noderne liggende på en stol ved siden af dig, når du i stedet bedre kan holde styr på dem på en nodestand.

Et nodestativ er dermed noget, som langt de fleste musikere kan få glæde af. Det er lige meget, om du spiller violin, guitar eller klaver. Uden et stativ kan der hurtigt komme uorden i noderne, hvilket ikke er hensigtsmæssigt under for eksempel en live optræden.

Fordele ved et stativ til dine noder

Nodestativets helt store fordel er, at det netop holder styr på dine noder, når du spiller. Noget, som mange musikere har brug for både under live optrædener og under øvningen. Som allerede nævnt kan et nodestativ eller en nodestand fås i flere forskellige udgaver lige fra de klassiske stativer til bordstativer. Hvilket stativ du bør investere i, kommer derfor meget an på dit instrument.

Hvis du er på udkig efter et klassisk stativ, er disse stativer som regel lidt mere spinkle i deres opbygning. Derudover kan flere klassiske nodestativer klappes sammen. På den måde er det fleksibelt at hive med sig til en koncert eller indspilning. Det kan for eksempel nemt proppes ned i din guitartasker, hvilket kan være en stor fordel for mange musikere. Samtidig kan du finde klassiske stativer med:

  • Aluminiumsplader til at holde dit nodehæfte. Pladen kan både være hel eller have huller i sig.
  • Tynde pinde i stedet for aluminiumspladen.

Du kan dog også få et nodestativ i træ, hvis du gerne vil have et stativ med et anderledes design. Derudover kan du også finde lavere nodestativer. Disse kan være egnede til siddende musikere, som også skal have styr på deres noder.nodestativ247
nodestativer37
nodeholder14
nodepult10
nodestativ 4sound7
node stativ5
k&m nodestativ5
nodestativ til bord4
nodestativ k&m4
nodestativ træ

TESTVINDER – Konig Meyer Nodepult

https://www.danguitar.dk/k-m-konig-meyer-11812-000-55-nodepult

MEST POPULÆRE – Cobra Nodestativ

https://www.soundstorexl.com/produkter/5986-nodestativer/179862-cobra-nodestativ/

DEN BILLIGE – Cobra Nodeholder

https://www.soundstorexl.com/produkter/5986-nodestativer/155895-cobra-nodestativ-70-130-cm/

DEN SMARTE – Node stativ valnøddetræ

https://www.soundstorexl.com/produkter/5986-nodestativer/173776-km-nodestativ-i-valnoeddetrae/

POPULÆR I UDLANDET – On-stage nodestativ

https://www.danguitar.dk/on-stage-stands-sm7122-nodestativ?c=5623

NYHED – Ibiza Nodestativ

https://www.soundstorexl.com/produkter/5986-nodestativer/165924-ibiza-nodestativ-68—145cm/

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her