USB og midi keyboards

0
1538

Sidder du med drømmen om, at kunne komponere ligesom enten Mozart eller tænker du mere, at du minder om en Kygo type, men har du svært ved at finde ud af, hvilket keyboard, der er det perfekte keyboard til dig. Så har vi her lavet en liste over det både bedst i test, bedst til prisen og meget mere.

Bedst i test – Studiologic SL73 Studio midi controllerSe pris
Mest populære – Native Instruments Komplete Kontrol Keyboard A49Se pris
Til begynderen – Casio LK-136 Keyboard PakkeløsningSe pris
Til den øvede eller den professionelle – Studiologic SL88 Studio midi controllerSe pris

Udover keyboards har vi også fundet et par helt unikke Launchpads, der kan give ekstraordinære muligheder til nybegyndere såvel som de professionelle. Du finder den bedste i forhold til vores test og den mest populære i bunden af denne artikel.

Bedst i test – Studiologic SL73 Studio midi controller

Studiologic SL73 Studio midi controller keyboard keyboards best i test

Studiologic’s SL-serie af USB/MIDI keyboards er blevet verdens kendt blandt pianister såvel som studio ejere, selv artister som Kygo, har gennem tiden benyttet sig af dette pragt eksemplar af et keyboard. Den høje kvalitet af Fatar klaviaturet og Studiologic’s elektronik og software giver dette keyboard noget ekstraordinært i forhold til andre keyboards. Kombinationen af det førnævnte gør lige præcis dette keyboard til et af de mest fortrukne blandt musikere til både musikudøvelse og studioarbejde.

Farvedisplayet er baseret på et TFT display, hvilket gør det nemt og overskueligt at finde ud af. Der er en række af forskellige effekter og værktøjer på displayet, der gør dette keyboard til det, der tester klart best på markedet.

Keyboardet indholder 73 tangenter med hammer tangenter. SL73 Studio kombinerer det legandariske Fatar TP 100LR klaviatur med hele 3 sensor kontakter på hvert eneste tangent. Derudover er der også aftertouch på alle tangenterne, hvilket giver dette keyboard en helt unik lyd, der er perfekt til både studiebrug og performances. Du får også hele tre X/Y stick controllere, der gør det muligt, at justere lyden mens du spiller.

SL73 keyboards vejer kun 13 kg og designet, så det er utrolig nemt at transportere, hvilket er perfekt, hvis du er en travl kunstner, der skal rundt til flere events om ugen.

Lyden i dette pragt eksemplar af et keyboard kan give din performance et ekstra pift. Idet udtoningen af hvert enkelte fingerslag på tangenterne giver en euforiserende klang, der næsten ikke kan beskrives. Det er denne klang, der gør keyboardet til det bedste i test, da det giver din performance noget ingen andre keyboard kan.

Det brugervenlige layout gør det utrolig nemt at navigere rundt i dette keyboard. Som nævnt før kommer det også med tre programmerbare stick controllere som giver dig rådighed over alle lyd parametrene dette keyboard indholder. Strømforsyningen kommer fra en PS100 sustain pedal, hvilket

SL73 Studio er ideel til den rejsende musiker. SL73 Studio vejer lidt under 13 kg og er udstyret med et robust, metalkabinet og ende stykker, der hjælper med at beskytte tangenterne samtidigt med at de giver et sikkert greb ved håndtering og transport. I midten af frontpanelet har SL73 en enkel og intuitive brugerflade som er centreret omkring et stort TFT LCD-farvedisplay, der er let at se selv i miljøer med svagt lys. Det brugervenlige layout omfatter derudover en encoder-knap til hurtig navigering samt tre programmerbare stick-controllere som giver dig direkte kontrol over enhver ønsket lydparameter.

SL73 Studio leveres med en PS100 sustain pedal og en strømforsyning, hvilket gør det nemt for dig at styre strømtilstrømningen, mens du sidder skaber symfonier på dit nye seje keyboard.

Mest populære – Native Instruments Komplete Kontrol Keyboard A49

Native Instruments Komplete Kontrol Keyboard A49 keyboards mest populære

Dette helt igennem fantastiske Komplete Kontrol Keyboard har 49 tangenter, der hver især har en helt unik lyd og klang. Dette keyboard er kompatibelt med Native Control Standard, hvilket gør det utrolig nemt for dig at gennemse, spille og styre hundredvis af instrumenter og effekter fra alverdens forskellige producenter. Det udvidede plugin format forbinder effekterne, instrumenterne og dit Komplete Kontrol Keyboard. Dette giver keyboardet mulighed for at spille over 4500 forskellige unikke lyder. Softwaren du får i dette keyboard giver utallige muligheder for både at skabe eller genskabe dine favoritlyde. Så sidder du på værelset og eksperimenterer med, at få dine toner til at lyde som Mozart får du lige, hvad du skal bruge her.

En af de største grunde til, at dette keyboard er kåret til det mest populære, blandt både redaktionen og de professionelle pianister fra vores undersøgelser er, den kraftfulde groovebox der er fyldt med instrumenter, lyde og effekter. Denne groovebox giver dig en rig mulighed for at eksperimentere med mix, spor og endda færdigkompositioner.

Er du en af de typer, der godt kan lide at give den gas på tangenterne, er dette keyboard det helt rigtige for dig. Klaviaturet på dette keyboard er nemlig semivægtede, hvilket vil sige, at de byder på tiltrækkelig modstand, så du bare kan trykke løs uden, at klaviaturet tager skade.

Nu har vi et par gange nævnt de mange forskellige instrumenter der findes i softwaren på dette keyboard. Nu vil vi endelig løfte sløret for hvilke det rent faktisk drejer sig om. Du får både: Monark – ikonisk mono synth, Scarbee Mark 1 – elektrisk klaver, Reaktor Blocks Wired – modul synth, Reaktor Prism – polyfonisk synthesizer og den voldsomme Reaktor 6 Player – der kan afspille alverdens forskellige reaktor instrumenter. Derudover får du også Kontakt 6 Player der indeholder over 50 alternative instrumenter. Sidst men ikke mindst får du også Maschine Essentias, en software der inkluderer 1,6 GB Maschine Factory Selection af diverse instrumenter.

Skulle de ovenstående ikke være nok for at udleve dine drømme, får du også en 25 euro voucher med i købet til NI’s online shop, så du frit kan vælge de instrumenter der passer bedst til din spillestil. Hvilket helt sikkert er en af de største grunde til, at dette keyboard er så populært.

Til begynderen – Casio LK-136 Keyboard Pakkeløsning

Casio LK-136 Keyboard Pakkeløsning keyboards til begynderen

Med denne helt unikke LK-136 pakkeløsning får du alt, hvad du skal bruge som nybegynder inden for pianist verdenen. Ikke nok med at du får et keyboard af verdensklasse, så får du også: et sammenfoldeligt stativ af holdbart metal, et par hovedtelefoner der gør det muligt at øve sig uden, at man skal forstyres af omverden, strømforsyning via kabel og en undervisnings DVD. Så gemmer der sig en ægte pianist inden i dig, så har du her fundet måden at få ham eller hende frem på.

Casio LK-136 keyboardet er udstyret med et 61 tangenters klaviatur, som ikke er anslagsfølsomt, hvilket gør det helt perfekt til en nybegynder. Du får omkring 32 toners polyfoni med over 100 forskellige lyde, 50 forskellige rytmer. Du får også Casio’s legendariske Light-up tangenter og Step up undervisnings system der er special designet til folk der ikke har den største erfaring indenfor pianist verdenen. Sidst men ikke mindst kan dette genial keyboard køre på batteri, hvilket gør det ubeskriveligt nemt for dig at tage det med dig over alt.

For at gå lidt mere i dybden med Step up undervisnings systemet er det et system, der gør det både sjovt og nemt at lære at spille klaver / keyboard. Der er indbygget et biblotek med over 100 sange og med de spritnye lysende tangenter bliver det utrolig nemt og sjovt at lære at spille alle disse musikalske stykker fra start til slut. Min personlige favorit feature ved dette system er, at det venter på dig, så skulle du komme ud af takten eller lige skal have en pause, stopper musikken og går først i gang igen, når du er klar. Det er jo fuldstændig vanvittigt at et keyboard til denne pris, kan levere et så genialt undervisningssystem til nybegyndere.

Udover Step up undervisnings systemet får du også Dance Music Mode. Dette mode gør det muligt for dig, at lave kreative kompositioner ved at kombinere en lang række af forskellige lyde lige fra alverdens forskellige instrumenter. Disse lyde kan kobles til klaviaturets hvide tangenter og krydre dem en række forskellige forskellige musikalske segmenter. Det åbner dermed op for uendelige muligheder af alt fra både hip hop til rap, R&B, EDM og meget meget mere. Du kan dermed bruge dette keyboard til både at komponere som Mozart, lave beats ligesom Morten Breum eller fede beats til rap sange som Kendrick Lamar eller Kanye West.

Denne pakkeløsningen indeholder som nævnt også en undervisnings DVD, hvor Sasha Dupont tager dig med på en uvurderlig rejse gennem klaverets verden. Sasha Dupont er blandt andet kendt fra TV showet “Hit med sangen”, hvor hun i samarbejde med Amin Jensen og Bob Ricketts stod for noget af det mest underholdende TV gennem tiderne. På denne DVD kan du lære at spille et ocean af kendte sange fra kunstnere som f.eks. The Beatles, U2, Tim Christensen, Povl Kjøller og Elvis. Du lærer at spille efter noder samtidig med, at du får et overblik alle de forskellige akkorder. DVD har en varighed på 2 timer og 45 minutter og den giver en nybegynder et eminent indblik i, hvor mange muligheder der gemmer inden for klaverets og keyboardets verden.

Alt i alt finder man ikke en bedre starter pack på markedet en denne. Den indeholde alt, hvad du skal bruge for at komme i gang med at spille klaver og kigger man på prisen er det jo et kæmpe steal.

Til den øvede – Studiologic SL88 Studio midi controller

Studiologic SL88 Studio midi controller keyboard keyboards til den øvede

Er du en øvet eller professionel pianist, og står du og mangler dit næste keyboard, der skal bringe dit niveau til det nye højder. Så kan vi stærkt anbefale dette sprit nyt keyboard fra Studiologic. Studiologic er kendt for deres kvalitets keyboards der kommer med en Fatar klaviatur.

SL88 Studio midi controller har 88 helt fantastiske tangenter, de er fuldvægtede, hvilket gør at du bare kan give den max gas og fyre den af. Du får ved dette keyboard Fatars TP 100 LR hammer action klaviatur, som giver et af de mest præcise og autentiske spillerfornemmelser, hvilket er helt vildt til den pris. SL88 Studio midi controller er utrolig nem og hurtig at arbejde med. Det giver dig en lang række af muligheder til kontrol af DAW og plug-ins.

SL88 Studio midi controlleren vejer 15 kg, hvilket gør den nem og hurtig at tage med på farten. Den er bygget med en robust metal ramme med syntetiske endestykker, der gør holdbarheden til en af de bedste på markedet. Så ikke nok med at det er nem at tage med på farten, er du næsten og hundred procent sikker på at det ikke går i stykker i processen.

SL88 Studio midi controller kommer med et TFT farvedisplay, som i kombinationen med 6 vejs navigationsknappen giver dig muligheden for både hurtigt og nemt at navigere rundt i de lange rækker er muligheder du får ved dette keyboard. På keyboardet finder du 3 trykknapper til højre for kontrolknappen. Disse 4 tryknapper giver dig muligheden for nemt og hurtigt at komme tilbage til topmenuen, hvilket er rart når man sidder midt i en session.

Studiologic har givet dette keyboard tre X/Y stick controllere, så du kan eksperimentere med en masse forskellige lydparametre. Den første controller bliver oftest benyttet til diverse pitchs og modulationer. Controller nummer 2 bliver for det meste brugt til fjederbelastning i X-aksen, hvilket virker helt perfekt til crossfades, panorering og parameterstyring.

Som tidligere nævnt kommer dette keyboard med en anslagsfølsomt klaviatur med aftertouch information. Anslagfølsomheden kan indstilles til både soft, medium, hard eller fixed, hvilket giver god mulighed for variation. Så om du sidder og komponerer symfonier som Ludwig Van Beethoven eller Up beat melodier som Kygo er fuldstændig lige gyldigt, dette keyboard kan bruges til det hele.

SL88 Studio midi controller kommer med 250 forskellige programmer der er inddelt i 12 forskellige grupper med 4 programmerbare zoner. Keyboardet kommer også med en farve LCD TFT skærm der er 320 x 240 mm. Derudover kommer det med en pedal tilslutning med 2 switch 1 kontinuerlig og 1 universal tilslutning. Strømforsyningen medfølger også, det er en 9 volt DC strømforsyning.

Sidst men ikke mindst får du også SL Editor software til både Mac og PC, hvilket giver dig uendelige muligheder at eksperimentere med. Du får også en Magnetisk Rail System til SL Music Stands og SL computer Plates med ekstra tilbehør. Så en øvet eller professionel pianist vil få en helt ekstraordinær mulighed for at udvikle deres klaverspil og tage det til helt nye højder

Launch pads

Bedst i test – Novation Launchpad Pro

Novation Launchpad Pro launchpads bedst i test keyboard keyboards

Hvis du er på udkig efter en ny måde at få dine sange eller din perfomance til at opnå nye højder, så prøv at brug en launchpad som denne. Med Novation Launchpad Pro USB MIDI controller får du en lang række nye muligheder, der kan bidrage med et nyt pift til dine kompositioner.

Novation Launchpad Pro er en controller med 64 individuelle oplyste pads samt 32 oplyste round mode pads, som i dag oftest er anvendt af nogle af de bedst DJs i verden som for eksempel Martin Garrix, Tiesto, David Guetta og endda Energy Crew.

Denne launchpad har hastigheds- og trykfølsomme RGB-pads der er specifikt designet til live performances, men frygt ikke, den kan nemlig også nemt bruges til studio brug. Hver eneste knap på denne fantastiske launchspad kan tilkobles sin egen lyd, hvilket gør den utrolig praktik til både at spille forskellige rytmer, melodier og akkorder. RGB pads’ene her indbygget med en række forskellige farver, der lyser op, så det er nemt at se forskellen, hvilket gør den utrolig praktisk så man aldrig rammer den forkerte tone.

Novation Launchpad Pro har en helt fænomenal brugbarhed i stand alone modet. Stand alone modet er et specielc mode, der gennem musiksoftware eller ekstern hardware, kan give dig muligheden for at koble din launchpad til en keyboard. På den måde kan man lave helt exceptionelle melodier. Du kan også tilsutte MIDI portene til din bassstation og på den måde bringe din kreativitet til helt nye højder.

Udover den utrolig let tilgængelighed der medfølger med denne launchpad, får du med Novation Launchpad Pro også en lang række af indstillinger, effekter, enheder og plug-in, du kan benytte når du spiller musik. Det eneste du skal gøre er at holde en enkelt knap nede for at foretage den ønskede justering og derefter kan du vende tilbage til der, hvor du kom fra. Du kan derfor være midt i en koncert, og fortage utallige justeringer undervejs uden du skal stoppe og ødelægge stemningen.

Hvad kan man så sige sådan en Novation Launchpad Pro launchpad kan som andre launchpads ikke kan. Først og fremmest kan med optage, spille bassspor, akkorder og melodier direkte på launchpaden via Scale mode. Derudover kan de mange pads hver især justeres mens du spiller. Sidst men ikke mindst kan den kobles til andre instumenter, der giver dig uendelige muligheder for at opnå nye højder med din performance.

Mest populære – Novation Launchpad-MK2

Novation Launchpad-MK2 keyboards keyboard launchpads launchpad

Novation launchpad har længe været en af de førerende indenfor launchpads verden over. Som nævnt før bliver disse launchpads brug over hele verden af selv de aller bedste DJs.

Med et matrix af 64 forskellige baggrundsbelyste pads giver denne launchpad dig et hav af muligheder til at udforske din kreativitet. Sammen med Ableton Live og FL studio kan du med denne launchpads komme det tættere på at blive lige så god som de aller bedste. Launchpaden er transportable og er dermed utrolig nem at have med overalt, om det er til fredagbaren eller på Orange scene til Roskilde festival. Derudover er denne launchpad også USB-busdrevet, hvilket gør det nemt for at dig at udvide din opsætning. Så vil du tilslutte endnu en launchpad, et keyboard eller noget helt tredje, kan dette nemt opnås.

På en Novation Launchpad-MK2 finder du nogle af de nemmeste controls på hele markedet. Det er ikke bare gjort nemt, men så nemt at en nybegynder vil kunne benytte den helt uden at lave fejl. Denne model giver dig mulighed for at lancere klip, udløse scener, nedfælde beats og mixe spor.

Novation Launchpad-MK2 vejer under et kilo, hvilket gør den til en af de lettelse på markedet. Det er dermed helt ubegribeligt nemt at fragte denne launchpad rundt omkring i verdenen. Launchpaden har en lang række forskellige farver til pads’ene, hvilket gør den nem at bruge.

Sidst men ikke mindst er det værd at nævne at den kommer med en Loopmaters 1 GB store sample bibliotek, der giver dig uendelige muligheder for at skabe din egen lyd.


UDGÅET – Novation Launchkey 61-MK2 USB-midi-keyboard

Novation Launchkey 61-MK2 USB-midi-keyboard keyboards midi usb bedst til prisen

Denne sprit nye udgave af Novation Launchkey indeholder en lang række af nye funktioner, der virker giver value for money. Den indeholder 61 anslagsfølsomme tangenter og 16 trykfølsomme drum pads, som vi kommer lidt ind på senere. Først skal vi lige kigge lidt på dette keyboards helt unikke look.

RGB-knapperne på dette keyboard er designet så farverne matcher dit Ableton Live Setup, så du rigtig ligner en professionel pianist. Lysene i de 8 drum pads er forskellige så du aldrig kommer i tvivl om, hvilke der gør hvad.

Nå nu gå vi lidt i dybden med, hvad du får for dine penge i dette helt fantastiske keyboard. Som nævnt før indeholder dette keyboard en lang række forskellige funktioner som for eksempel: 8 drum knapper, 6 dedikerede transportkontrols, 2 transposeknapper, 2 track MIDI kanal knapper, 8 mute solo knapper plus toggle knapper, 3 InControl knapper og 2 fuld farvede RGB runde knapper der er baggrundsbelyste.

I de 16 anslagsfølsomme og baggrundsbelyste triggerpads, kan bruges til utal af forskellige funktioner som for eksempel: loops, samples og meget meget mere. Dette helt igennem gennemførte keyboard er USB drevet og er kompatibelt med både Mac, PCs og endda iPads, hvilket er utroligt til den pris. De 8 dreje controllere giver dig mulighed for at eksperimenter med forskellige lydeffekter og meget meget mere, hvilket giver en helt igennem ekstraordinær lydoplevelse.

Derudover får du også et 4 GB Loopmasters lyd sample bibliotek, der giver dig mulighed for, at udforske samleverdenen og skabe din helt egen lyd. Loopmasters bibliotek byder på et gigantisk udvalg af alverdens forskellige musikgenre lige fra blues til funk og fra hip-hop til techno. Du får dermed alt, hvad du har brug for, for at lave musik lige efter din smag.

Du får gennem Ableton Live 9 hele tre forskellige mulitsamplede instrumenter som består af: Paino, Rhodes go Hammond Organ. Derudover får du også softwareversioner af Novations klassiske analog synth som består af: Bassstationen og V-stationen. Sidst men ikke mindst for du også adgang til de gratis Launchkey og Launchpads, så du nemlig kan producere og spille med din iPad.



EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her