Klaverbænk og andre artist stole.

0
689

4sound.dk har lavet en stor guide til de bedste klaverbænke samt artist stole både til klaver, guitar og andre instrumenter også. Her er alt fra billige klaverbænke til klaverbænke af den højeste kvalitet. Her er dobbelt bænke samt guitar stole til musikeren der ønsker en justerbar stol til jam sessions, eller bare til at aflaste, så man ikke skal stå op hver gang man spiller. her er også keyboard bænke og keyboard stole, samt piano bænke og en klaver skammel.

BEDST I TEST – Roland 100BK klaverbænkSe pris
MEST POPULÆRE – Roland 100WH klaverbænkSe pris
NYHED – George Hennesey JBBH102-3/WH klaverbænkSe pris
POPULÆR I UDLANDET – Roland D300BK dobbelt klaverbænkSe pris
DEN SMARTE – Yamaha B1-WA BænkSe pris
ARTISTER ANBFEALER – Gravity – Foldbar musikerstolSe pris
DEN BILLIGE – Artesia ABX-1 keyboard-bænkSe pris
REDAKTIONENS UDVALGTE – Sort klaver bænkSe pris
TIL GUITARISTER – Fender Worldwide 24in bar-stolSe pris

BEDST I TEST – Roland 100BK klaverbænk

Roland 100BK klaverbænk

BEDST I TEST – Roland 100BK klaverbænk

Vores test vinder i 4sound.dk’s store test af klaver og piano bænke er 100BK modellen fra Roland. Roland er en af verdens støreste leverandør af klaverer og pianoer og derfor er det også oplagt, at de med deres store erfaring derfor også kan producere en klaver skammel, som er helt perfekt, og som kan det den skal. Denne pianobænk er fast i højden, og er lavet til brug af klaverer og andre tangentinstrumenter. Bænken er lavet i massivt træ og med en sort satin finish, hvilket giver en super smuk og stilren klaverbænk. Denne konstruktion giver en lang holdbarhed og god slidstyrke.

Udover opbygningen af klaverbænken, så er sædet også polstret, hvilket giver en god komfort til de sene og lange spille timer. Hvis sædet løftes finder man et lille opbevarings rum, som kan indeholde ens noder og noget andet tilbehør man måtte have, som passer til pianoet.

MEST POPULÆRE – Roland 100WH klaverbænk

Roland 100WH klaverbænk

MEST POPULÆRE – Roland 100WH klaverbænk

Den mest populære på markedet er faktisk sjovt nok den samme bænk som vores test vinder, dog bare i hvid i stedet for sort. Farven har dog ikke så meget at sige, da funktionen i klaverbænken er den samme. Vi har dog kåret den sorte som test vinder, da den er lidt mere tidløs sammenlignet med den hvide, og passer til en langt række større klaverer og pianoer.

Klaverbænken fra Roland er en velproduceret klaver skammel i massivt træ, hvortil der er en hvid satin finish pålagt. Konstruktionen giver en fantastisk komfort, men også en slidstyrke der gør, at man har en klaverbænk i mange år. Bænken er også bygget op med et polsteret sæde, hvori der er et opbevarings rum til diverse klaver og piano tilbehør.

NYHED – George Hennesey JBBH102-3/WH klaverbænk

George Hennesey JBBH102-3/WH klaverbænk

NYHED – George Hennesey JBBH102-3/WH klaverbænk

Som nyhed har vi valgt at fremhæve denne fantastiske klaverbænk fra George Hennesey. George Hennesey er, som vi også har skrevet i vores store guide af el klavere og digitale pianoer, førende indenfor keyboard og klaver genren. George Hennesey har længe været en af verdens største producenter, både indenfor klaverbænke, men også indenfor instrument genren.

Denne klaverbænk er, ligesom modellerne fra Roland, bygget op omrking et fundament af kvalitets træ, hvor på der er monteret et polsteret sæde. Sædet på denne model er betrukket med kunstlæder, hvilket giver et eksklusivt og flot design, men også en slidstyrke og praktisk anvendelse. Træet er behandlet med en hvid højglans lak, hvilket også gør den eksklusiv at se på. Til sidst er der, ligesom på Roland modellerne, et opbevarings rum under sædet, hvor der er plads til noder, nodeark og andet tilbehør til piano og keyboard.

Bænken er regulerbar, hvor minimums højden er 47 centimeter og max højden er 58 centimeter. Bredden på stolen er 58 centimenter.

POPULÆR I UDLANDET – Roland D300BK dobbelt klaverbænk

Roland D300BK dobbelt klaverbænk

POPULÆR I UDLANDET – Roland D300BK dobbelt klaverbænk

Når vi kigger imod det store udland, så er der en model der har fanget redaktionen på 4sound.dk’s opmærksomhed. Denne model der hedder D300BK fra Roland er en dobbelt klaverbænk, hvor der – som produkt navnet siger – er plads til to pianister ved siden af hinanden. Klaverbænken er bygget op, som vores test vinder fra selv samme mærke, nemlig Roland. Bænken er bygget op af et massivt træ stel med et flot sort satin finish. Derudover er der monteret et polsteret sæde på bænken, hvor under der også er et opbevarings rum til noder, noter og andet tilbehør.

Sædet måler 75 cm x 33,5 cm og kan justeret i højden fra 48 cm til 58 cm, så den kan tilpasses til kunstneren.

Det unikke ved denne klaverbænk er, at bænken er designet til, at man spiller duoer på klaveret eller pianoet. Denne er populær, da duoer er blevet populære især i udlandet, hvor det ses meget i big bands. Derfor er denne D300BK klaverbænk fra Roland en af de mest populære enheder der sendes til udlandet.

DEN SMARTE – Yamaha B1-WA Bænk

Yamaha B1-WA Bænk

DEN SMARTE – Yamaha B1-WA Bænk

Under kategorien ‘Den smarte’ klaverbænk har vi udvalgt Yamaha’s B1-WA bænk. Denne bænk er udvalgt i kategorien, da det er en lille let og elegant klaver og piano bænk, som ikke fylder så meget, men som har de funktioner, som man søger i en klaver bænk.

Bænken er lavet i aske træ, hvilket gør den let og nem at flytte rundt og transportere. Derudover er den oftest anvendt i mine setups, hvor det skal være nemt at flytte frem og tilbage. Det skal være praktisk og elegant, men samtidig også have et tidsløst og klassisk design, hvor praktikken også er i top.

ARTISTER ANBFEALER – Gravity – Foldbar musikerstol

ARTISTER ANBFEALER – Gravity – Foldbar musikerstol

Vi fra redaktionen på 4sound.dk har spurgt en lang række danske artister, om de har et produkt, som de særligt vil fremhæve og have os til at sætte fokus på. Vi har i denne test bedt dem om at kigge ud af boksen og se, om de kunne finde en stol, som de har brugt igennem tiden til blandt andet piano og keyboards. Her er de faldet over den foldbare stol fra Gravity.

Stolen er super fleksibel og komfortabel og er nem at have med rundt på sine sessioner. Stolen er brugt både til trommeslagere, keyboard spilleren og pianisten. Sædet er blødt, og justerbart og denne stol er derfor lavet til musikeren på farten, eller til musikeren der ikke har meget plads og derfor har brug for en musikerstol, hvor den nemt kan pakkes væk.

DEN BILLIGE – Artesia ABX-1 keyboard-bænk

DEN BILLIGE – Artesia ABX-1 keyboard-bænk

I kategorien for de billige klaver bænke har vi denne ABX-2 bænk der er designet til keyboards, men som kan bruges til mange forskellige typer af tangentinstrumenter. Klaverbænken er fra mærket Artesia, som også et kendt for deres klaverer og pianoer.

Bænken er foldbar og fylder derfor ikke meget når den er slået sammen og gemt væk. Den er nem at slå op også, så denne er derfor super praktisk.

Bænken har en højde på 44 centimeter og med et sæde der har en størrelse på 30 cm x 39,5 cm med et sæde der er polsteret med et 2 cm skum lag, hvilket giver en skøn komfort.

REDAKTIONENS UDVALGTE – Sort klaver bænk

Sort klaver bænk

REDAKTIONENS UDVALGTE – Sort klaver bænk

Redaktionen har valgt denne helt klassiske sorte klaver bænk ud og sat fokus på denne, da den er super simpel og let at gå til. Dette er en typisk klaver bænk til begynderen der starter med enten at spille på piano, klaver eller elektrisk klaver. Bænken er bygget op af et super simpelthen design af massiv træ, hvortil der er monteret et polsteret sæde i kunstlæder. Bænken er derfor super flot i designet, og med et tidsløst og klassisk design man aldrig går galt i byen med.

TIL GUITARISTER – Fender Worldwide 24in bar-stol

TIL GUITARISTER – Fender Worldwide 24in bar-stol

Den sidste musiker stol som redaktionen på 4sound.dk har valgt at tage med i denne store guide til musiker stole og klaverbænke er denne bar stol fra Fender. Denne stol er en, som vi igennem vores artister har fået øje på, da den er super fed i designet med print på barstolens sæde, men også fordi, at den har en grip teknik i sædet, der gør, at musikeren ikke glider ned af sædet og derfor kun skal sørge for at spille på instrumentet der er medbragt.

Denne stol er typisk brugt af guitarister, hvad end det er klassisk eller el guitar, hvor stolen bliver brugt til enten jam sessions, på barer eller i studiet. Bar stolen giver en fordel til musikeren, da man bliver mere afslappet og derfor kan musikeren fokusere på det der er vigtigt – nemlig at rammer de rigtige toner og akkorder i det spillede musik.

En af de kunstnere vi har snakket med er musikeren og solisten Nichlas Sahl, som har anbefalet denne stol til både nybegyndere og professionelle, da stolens sæde er rigtig godt at sidde på, men samtidig er han også stor tilhænger af materiale valget på sædet der gør, at musikeren ikke glider ned af sædet. Stolen giver ham tryghed til at fuldføre hans set uden bekymringer.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her