Keyboards – Her er de bedste i test

0
738

Skal du lære at spille på keyboard, eller skal dit barn lære at spille, så er der rigtig mange keyboards på markedet at vælge mellem, hvilket kan være en jungle at begive sig ud i. For hvordan ved man som nybegynder, hvilket keyboard man skal vælge? 

Her får du en oversigt over de keyboards, som har vist sig bedst i test. Herefter kan det være lettere for dig at træffe et valg om, hvilket der skal blive dit. Fælles for dem alle er, at de er helt perfekte til nybegyndere.

En fordel ved et keyboard er, at det er muligt at tilslutte hovedtelefoner. Med hovedtelefoner kan du koncentrere dig endnu bedre, og hvis du bor sammen med andre, kan de ligeledes slippe for at høre dig øve.
Det behøver ikke at være dyrt, at lære at spille på et instrument, især ikke med alle de digitale- og online muligheder, som der findes mange af.

Bryce Music 61 tangenters keyboard – Testvinder

Bryce Music 61 tangenters keyboard

Testvinderen Bryce Music 61 tangenters keyboard er et lækkert keyboard med 61 polyfoniske tangenter. Det er naturligvis fremstillet med indbyggede højtaler. Desuden er der en masse effektmuligheder samt funktioner.

Hvis du har brug for at lytte mere koncentreret til dit spil, så kan du tilslutte hovedtelefoner direkte via hovedtelefonudgangen. Desuden er der et bredt udvalg af forprogrammerede sange og melodier, som kan spilles med på.
Keyboardet er udstyret med et nodestativ, som er placeret lige over LCD-displayet.

Det medfølgende stativ, der er lige til at højderegulere og samtidig er nemt at af- og påmontere efter behov.
Et godt og alsidigt keyboard i en overskuelig størrelse. Designet er indbydende og enkelt.
Egner sig godt til nybegynderen og til børn.

Fordele:

 • God til prisen
 • Mange funktioner

Ulemper:

 • Tynd nodeholder

Bryce Music 54 tangenters keyboard – Mest solgte

Bryce Music 54 tangenters keyboard

Den suverænt mest solgte variant er Bryce Music 54 tangenters keyboard. Instrumentet er perfekt til nybegyndere, da det er enkelt at betjene. Det består af 54 tangenter, samt 20 lyde og 10 rytmer. 

Der er 8 demosange, som du nemt kan lære at spille med på.
Det er udstyret med indbyggede højtalere med god lyd. Ligeledes er der også hovedtelefonudgang, hvorfra hovedtelefoner kan tilsluttes.

Til klaveret følger der en mikrofon med, som gør det muligt at synge med, uden at skulle overdøve musikken.
Et fuldstændigt enkelt og let betjeneligt instrument i et rent design, som egner sig super godt til nybegynderen, der ikke ønsker for mange funktioner. Det egner sig rigtig godt til børn.

Fordele:

 • God til begynderen
 • Billigt
 • Utrolig nemt at betjene alle funktioner

Ulemper:

 • Småt

Bryce Music 49 tangenters keyboard – Den billige

Bryce Music 49 tangenters keyboard

Den billigste udgave er Bryce Music 49 tangenters keyboard.
Keyboardet har, som navnet antyder, 49 tangenter. Det er derfor ikke ret stort, hvorfor det er velegnet til børn og begyndere. Der er 16 forskellige lyde og 10 rytmer. Ligeledes er der 8 trommelyde, som kan hjælpe med at holde takten, eller blot give lidt samspil. Du får også 6 demosange, som nemt kan tillæres.

Hvis der skal være fuld koncentration på klaverspillet, eller hvis lyden skal dæmpes for andre, så er det muligt at tilsluttet hovedtelefoner ved hjælp af hovedtelefonudgangen. Med keyboardet medfølger en mikrofon, så det er muligt at synge med.

Dets funktioner er virkelig nemme at anvende, og der egner sig specielt godt til børn. Det er et godt til at afprøve, om barnet har en vedvarende interesse for at spille.

Fordele:

 • Meget billigt
 • Godt til begynderen
 • Godt til børn

Ulemper:

 • Småt
 • Skal skiftes ud, ved fortsat interesse for spil

Bryce Music 88 tangenters keyboard – Nyhed

Bryce Music 88 tangenters keyboard

Årets nyhed er Bryce Music 88 tangenters keyboard, der med sine 88 polyfoniske tangenter og 6 forprogrammerede lyde er det helt perfekt både til begynderen og til den rutinerede spiller. Der er indbyggede højtalere med god lydkvalitet. Det har en lang række lækre muligheder som for eksempel percussion, GM-modul, Metronome samt rigtig klaverlyd.
Med optagefunktionen er det muligt at optage både sang og spil, så det kan lyttes igennem, og reguleres efterfølgende. Til mikrofonen kan der anvendes vibrato, sustain eller transpose, hvis det ønskes.

Instrumentet er yderst brugervenligt til trods for de mange funktioner.
Den medfølgende nodeholder er solid, så noderne ikke falder af under lystigt spil.

Designet er lækkert og stilfuldt, på en sådan måde, at det kan være svært at passere det, uden lige at lave lidt anslag på tangenterne. Det egner sig godt til både nybegynderen og den rutinerede. Selve størrelsen er rigtig god.

Fordele:

 • God størrelse
 • Mange funktioner
 • God brugervenlighed

Ulemper:

 • Der medfølger ikke stativ

Yamaha PSR-E363 digitalkeyboard – Bedste anmeldelser

Yamaha PSR-E363 digitalkeyboard

Det keyboard, som har fået de bedste anmeldelser, er Yamaha PSR-E363 digitalkeyboard, som har 48 polyfoniske tangenter. Tangenterne er anslagsfølsomme. Det er muligt at vælge mellem 574 forskellige lyde og 165 forskellige automatiske stilarter, der giver lejlighed til samspil.
Ønskes der at for eksempel at spille duo, så kan klaviaturet opdeles i to enslydende keyboards.

Der medfølger ligeledes spillevejledning, således at en digital vejledning kan guide og undervise nybegynderen i at lære at spille keyboard lektion for lektion.

Gode muligheder for at tilslutte en computer og drage fordele heraf. Især er det praktisk men undervisningsmulighederne.
Egner sig godt til større børn eller voksne nybegyndere.

Fordele:

 • Mange digitale muligheder
 • Godt begynder keyboard

Ulemper:

 • Småt

Casio CTK-3500 Pakkeløsning – Den smarte

Casio CTK-3500 Pakkeløsning

En super smart pakkeløsning er Casio CTK-3500 Pakkeløsning. Her får du alt, hvad du behøver for at komme i gang med at spille på dit nye instrument. Pakken består af et keyboard med 61 anslagsfølsomme tangenter. Indbygget er 400 lyde, 100 rytmer og 50 dance music-rytmer. De indbyggede højtaler har en god lyd. Udover keyboardet følger også et stativ, en gratis Chordana app, strømforsyning, kabel til tilslutning af for eksempel iPad eller Android. Derudover får du også DVD’en ”Lær at spille klaver med Sascha Dupont”, som giver 7 lektioner i roligt tempo. Her kan du lære at spille efter noder, lære akkorder samt lære at spille kendte sange.

Du får dermed en komplet pakke, som tilmed har flere muligheder for at lære at spille på klaver. En helt perfekt pakke til nybegynderen, eller til den, som vil friske sit klaverspil op.

Fordele:

 • Alt i en løsning
 • Meget billigt
 • Gode muligheder for at lære at spille
 • Perfekt til nybegynderen

Ulemper:

 • Tynd nodebro

Yamaha EZ-220 Keyboard – Til førstegangskøbere

Yamaha EZ-220 Keyboard

Et anbefalelsesværdigt instrument til førstegangskøbere er Yamaha EZ-220 Keyboard, der med sin indbyggede trådløse forbindelse kan tilsluttes appen ”Page Tuner”. Endvidere er det udstyret med hele 100 sange med noder til. Endnu en praktisk funktion er de 61 anslagsfølsomme og lysende tangenter, som gør det nemt at lære at spille efter noder. En smart fingersætningsguide findes i appen.

Der er hele 392 forskellige lyde som for eksempel blæsere, trommer, guitarer, synthesizere med videre.
Det kan tilsluttes en computer, hvorefter der er mange muligheder, både for at lære, optage, komponere, sammensætte et band og så videre.

Det er super smart med de lysende tangenter, som hjælper med nodelære. Ligeledes er det praktisk med de digitale muligheder med både app og computertilslutning. Der er gode læringsforudsætningerne ved dette instrument. Designet er lækkert for teknologielskeren.
Egner sig godt til voksne og større børn, som er glade for teknologi.

Fordele:

 • God mulighed for at lære at spille
 • Nemt at betjene
 • Lysende tangenter
 • Perfekt begynderkeyboard

Ulemper:

 • Mangler nodeholder

Casio PX-560 M el-klaver – Populær i udlandet

Casio PX-560 M el-klaver

Et meget populært keyboard i udlandet er Casio PX-560 M el-klaver. Keyboardet er et stagepiano med 88 skalerede hammer-tangenter. Dermed et fuldt klaviatur. Designet tager sig godt ud med imiteret ibenholt og imiteret elfenben, hvilket gør det indbydende. Displayet er en stor touchscreen. De indbyggede højtalere har en god lyd, især de 256 polyfoniske toner tager sig godt ud, og giver mulighed for store lydflader. Kan tilsluttes computer, eksterne højtalere, med videre. Det er naturligvis også muligt at tilslutte hovedtelefoner og mikrofon, hvis du har lyst til det.

Her får du et rigtig lækkert instrument med fantastisk lyd i en god størrelse.
Det egner sig både til begynderen, men også til den rutinerede.

Fordele:

 • Lækkert design
 • God størrelse
 • Fuldt klaviatur

Ulemper:

 • Manglende ekstraudstyr
 • Dyrt

Vælg det rette keyboard til dig og hengiv dig til musikken. Det er sundt at spille musik

Når du skal vælge dig det rette keyboard, så er det godt at gøre dig overvejelser forinden omkring, hvad du har af ønsker for dit nye instrument. Vil du kun have et, der er meget enkelt, som primært blot skal spilles på, uden at ændre på lyde og så videre, så har du ikke brug for de mange ekstra funktioner. Har du derimod et ønske om, at kunne tilslutte en computer, følge digitale undervisnings lektioner, kunne indspille med videre, så skal du selvfølgelig vælge et, som giver mulighed for det.
Uanset hvilket keyboard som du ender med at vælge, så husk at det kræver rigtig meget øvelse, inden du mestrer det til perfektion, dog er det hele ventetiden værd, og enormt tilfredsstillende, hver gang du spiller en dejlig tillært melodi på det.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her