Bedste El Klaver og Digital pianoer i test

0
2980

El Klaver og digitale pianoer er en central del af musikindustrien i dag, hvor en lang række af de aller største kunstnere benytter sig af disse. El klaver og digitale pianoer giver en fantastisk klang og elektrisk touch til musikgenrene, hvor der er mulighed for at ekspandere ens tracks til et helt nyt niveau. Oftest sampler man klaverlyde ind i det elektriske klaver, hvorefter komponeringen er til fri fortolkning.

Bedste el klaver – Artesia PE-88Tjek prisen
Bedste digital piano– Ringway TG8852 rosewoodTjek prisen
Bedste med vægtede tangenter – Roland F-140R CB Tjek prisen
Bedste til prisen – NP-12 WH Piagerro Tjek prisen
Bedste elklaver til børn – Artesia FUN1-WHTjek prisen
Bedste el flygel – Artesia AG-30Tjek prisen

El klaver og digitale pianoer betegnes også ofte under kategorien synthesizere, da denne betegnelse dækker over en lang række underkategorier indenfor den elektroniske verden af piano spil.

I denne artikel har 4Sound.dk kigget på de bedste el klaverer samt de aller bedste digitale pianoer.

Bedste el klaver i test – Artesia PE-88 El klaver

Artesia PE-88 EL klaver

Bedste el klaver i test – Artesia PE-88 El klaver

4Sound.dk har testet en lang række el klaverer, hvilket er mundet ud i denne artikel omkring de aller bedste i sin kategori.

Da vi skulle vælge det bedste el klaver var der mange om budet, men vores valgt faldte ud på Artesia PE-88 El klaveret. Klaveret er en af et elegant og smukt klaver med 88 mellem vægtede tangenter og med blandet andet et 64 toners polyfoni. Du har i klaveret to indbyggede 15 watt’s højtalersystemer med blandt andet indgang til en mikrofon.

Det fede ved dette klaver er, at det er et letvægtsklaver, hvilket vil sige, at det er super nemt at have med sig på farten til små lejligheds jobs eller større koncerter også.

Klaveret er alsidigt og nemt at benytte. Dens lave vægt gør, at man bliver fleksibel og flytbar. Der er super mange indbyggede funktioner i keyboardet som åbner muligheder for at spille enhver genre, men som også tilpasser keyboardet til pianisten. Klaveret er designet ud fra Artesia’s Acton design, hvilket åbner muligheder at ændre på anslagsfølsomheden i keyboardet, og gør at du kan lave dine indstillinger personlige alt efter hvordan du foretrækker din klaverspil. Derudover er der mulighed for at benytte sig af Artesia’s split-, layer- og lektionsmodus, som gør, at du ved blot ét tryk på dit klaver kan lave en lang række funktioner og opsætninger liggende klar til enten at udfolde de kreative genre, eller til undervisning af nye folk.

Lyden fra Artesia’s PE-88 el klaveret er dyb og ekspressiv, men alsidigheden og fleksibiliteten i indstillingerne af lyden gør, at der er mulighed for at ændre i op til 136 forskellige 3D- og stereo instrumentlyde. Det gør, at hvis man mener, at den dybe tone er for dyb, så kan der ændres på tonen, så den bliver tilpasset til netop den ønskede toneart og udformning. Udover at have 136 instrumentlyde, så tilbyder Artesia’s PE-88 el klaver også muligheden for add on lyde, som for eksempel Epiano, Strings, Bass, NGuitar, Harpe og mange mange flere. Disse add ons giver en ekstra dimension til klaverspillet og gør, at dine tracks kan adskille sig og blive unikke indenfor den indstilling du foretrækker.

For at personificere klaveret endnu mere, så har Artesia åbnet muligheden for en lang række tilslutningsmuligheder. Herunder er der blandet andet USB, MIDI og SD Kort indgange, som gør, at du kan tilslutte alt fra computer til smartphone og tablets. Det giver mulighed for at optage det indspillede, men også skabe endnu mere alsidighed igennem blandet andet noget af alt den musiksoftware der ligger tilgængelig på nettet.

Derfor har 4sound.dk udvalgt Artesia’s PE-88 el klaver som bedst i test.

Bedste digital piano i test – Ringway TG8852 rosewood el klaver

Ringway TG8852 rosewood el klaver

Bedste digital piano i test – Ringway TG8852 rosewood el klaver

I katagorien for bedste digitale piano var der dog ingen tvivl om, at Ringway TG8852 digitale piano var den klare vinder. TG8852 er den billigste i Ringways serie, men også her du får klart mest for pengene. Pianoet kommer med et fuldt 88 tangenters setup med mellem-vægtede tangenter. Pianoet er derudover også udstyret med et kratigt højtalersystem der giver en utroligt levende, autentisk og realistisk klaverlyd, med udgangspunkt i, at dette er et digital piano. TG8852 er et piano der er klart foran sine konkurrenter i samme prisklasse.

Noget af det helt unikke ved Ringway’s TG8852 er blandet andet klaverets 475 forskellige lyde, som er baseret på PCM sample teknologien. Det har lykkedes Ringway at optage lyden fra de aller bedste akustiske klaverer og herefter overfører dem til TG8852 modellen. Du får derfor et digital piano med alle lydene og tonerne fra de største og bedste pianoer, men i en fleksibelt og dynamisk digital udgave. TG8852 er pianoet der skaber en dyb og utroligt rummelig lyd, som performer på en måde, som kun akustiske pianoer også gør.

Ringway’s TG8852 digitale piano har en lang række forskellige add ons og med over 200 forskellige styles og rytmer er der helt sikkert en der matcher alles behov. Derudover er der også en lang række lydinstillinger, som gør pianoet endnu mere unikt. Herunder kan blandet andet Grand Piano, Transponering, Dual og Arpeggio nævnes, som blot et udsnit af mulighederne. Udover dette er der også flere forskellige indstilling til rumklang og Chorus. Her kan nævnes Synchro, Fill in og one-touch, som er nogle af de fedeste funktioner.

Til sidst har pianoet også en indbygget optage funktion, som gør, at du kan optage det spillede i real tid, som er en live optagefunktion der giver pianoet et ekstra niveau og fleksibilitet.

Bedste el klaver med vægtede tangenter – Roland F-140R CB

Bedste el klaver med vægtede tangenter - Roland F-140R CB

Bedste el klaver med vægtede tangenter – Roland F-140R CB

Redaktionen fra 4sound.dk har udvalgt et lidt andet piano i en ny kategori, som der ikke tidligere er arbejdet med. Dette er gjort på baggrund af, at tangenterne i dette Roland F-140R CB piano er helt unikke og usammenlignelige med mange af de andre testede pianoer. Derfor måtte dette bare have sin egen kategori.

Roland F-140R digital piano er lavet til dig, som er udfordret på plads i en lejlighed, i en skole eller i en kirke, hvor pladsen er trang. Pianoet er nemlig størrelsesmæssigt mindre en de typiske digitale pianoer, men lyden er langt fra mindre – tværtimod.

Roland F-140R CB er det perfekte piano til undervisere der skal lære nye elever at spille på piano, hobby-pianisten der sidder og komponere selv der hjemme eller blot personen der bliver rigtig meget tid bag klaveret enten som erhverv, eller som privat person. Pianoet er udstyret med den meget anerkendte PHA-4 klaviatur, som består af 88 følsomme anslag med special vægtede tangenter og så den helt specielle superNATUAL piano lydprocessor. I dette piano får du også nogle funktioner der er meget unikke og som bidrager til øget fleksibilitet og rækkevidde indenfor den digitale piano verden. Nogle af de funktion der kan nævnes, er blandet andet metronom, Rolands helt unikke Twin Piano funktion, MIDI-optager og meget andet.

Rolands Twin Piano funktion bruges til at dele pianoet op i to dele, hvilket gør pianoet helt perfekt til at øve, blandet andet, duetter på pianoet.

Roland 140-R CB er drevet af en helt unik lydmotor der er meget banebrydende teknologi indenfor digitale pianoer. Teknologien hedder superNATUAL og er skabt af Roland selv. Teknologien er utroligt værdsat hos komponister, da det skaber en utroligt natur klang og ægthed i de spillede stykker. Det gør, at Rolands digitale pianoer får en unik klang, som skaber en realistisk lyd, som kun er set på de akustiske pianoer.

Roland F-140R CB er ustyret med en lang lang række funktioner, og det ville tage lang tid er liste dem alle op. Nogle af dem der er vigtige fremhæve er blandet andet de 11 koncertflygellyde, som giver en klang og en koncertoplevelse hvor gang en af anslagene berøres. Derudover er der tillagt 305 ekstra lyde, hvor blandt andet strygere, orgler og trommer er en del af disse. Disse kan krydres med Roland F-140R CB’s mange indbyggede funktioner, og danner rammerne om oceaner af muligheder indenfor komponeringens ædle kunst.

Roland har udover de mange funktioner også udviklet en intelligent rytmefunktion, som analysere dit spil på klaveret og herefter tillægger tonerne, akkorderne og melodierne, som der bliver spillet på pianoet. På denne måde skaber Roland F-140R de optimale muligheder for dig for kun at koncentere dig om dit spil på klaveret og ikke andet. Det skaber øget alsidighed og fleksibilitet i dit klaverspil og øger kompetencerne som musiker.

Roland F-140R har udover ovennævnte også en atypisk, men ret banebrydende teknologi der giver mulighed for at enheder kan spare og samarbejde med pianoet igennem bluetooth. Dette gør, at du igennem apps og lignende kan få adgang til noderne på over 70.000 klassiske komponeret stykker og ved at benytte pianoet kan du bladre og bladre rundt i materialet. Roland har sågar selv udviklet apps til app store der giver disse muligheder. App’en er utroligt anbefalelsesværdig og hedder Piano Partner 2. Den kan hentes til iOS og Android enheder.

Bedste Yamaha elklaver til prisen – NP-12 WH Piagerro

Bedste Yamaha elklaver til prisen - NP-12 WH Piagerro

Bedste Yamaha elklaver til prisen – NP-12 WH Piagerro

Yamaha NP-12 WH Piagerro digitale piano er fra Yamahas piaggero serie, som er en serie der er lavet i den billige ende af skalaen. Serien giver mulighed for at tilkøbe sig et billigt piano, men som samtidig er super transportable. Klaveret er en smule mindre end mange andre digitale pianoer og består kun af 61 tangenter og med en anslagsfølsomhed der er lidt lettere end mange andre digitale pianoer. I klaveret er der indbygget højtalere, så dette piano kan bruges overalt til små jam sessions.

Klaveret er, på trods af sin størrelse, udstyret med en stor lyd, som man ikke umiddelbart forventer. Designet fortæller dog om en enkelthed og en tidsløshed, hvor der er fokus på komponisten og ikke mange ekstra funktioner.

Ligesom med mange af de andre nævnte digitale pianoer er der her også mulighed for at koble sine smart devises til dette keyboard, og derved åbne endnu flere muligheder for at komponere. Dette kan gøre igennem bluetooth eller igennem en direkte forbindelse. Dette åbner muligheder for, at komponere frit, men også se noder osv på digitale enheder. Yamaha anbefaler faktisk selv på deres egen side, at man benytter digitale enheder med deres NP-12 WH Piagerro.

Til sidst er der selvfølgelig også en optage muligheder der giver muligheder for at øve og optræde med dette piano. Du kan komponere samtidig med at du optager det, men du kan også afspille en optaget sektion og tilføje endnu mere til denne i real time.

Bedste elklaver til børn – Artesia FUN1-WH el-klaver

Artesia FUN1-WH el-klaver

Bedste elklaver til børn – Artesia FUN1-WH el-klaver

I katagorien for det bedste el klaver til børn har vi taget Artesia’s FUN1-WH el klaver. Dette klaver kombinere et sjovt og frisk design med de basiske funktoner i et klaver og giver mulighed for, at selv de mindste kan lære at betjene et el klaver.

Klaveret er selvfølgelig lave i en størrelse der er en lille smule mindre end det almene piano. Klaveret kommer med 61 tangenter og derudover også 8 forskellige ekstra lyde. Derudover så medfølger bænk, ben, headphones og en pedal også til pakken.

Artesia’s FUN1-wh el klaver indbyder til leg og sjov med musik og giver børn mulighed for at opleve hvor meget sjov man egentlig kan have med et instrument. Det tillader børn i en ung alder at gå i gang med et instrument og derved også udfolde sine kreative evner.

Klaveret er, ligesom de andre, også fokuseret til at interagere med iOS enheder og app’s, som skal gøre klaver spillet moderne og interaktivt med nogle kreative app’s og andre lege på klaveret.

Alt i alt et el klaver der invitere til leg og sjov med et fantastisk instrument.

Bedste el flygel – Artesia AG-30 el-flygel

Bedste el flygel - Artesia AG-30 el-flygel

Bedste el flygel – Artesia AG-30 el-flygel

Vi har valgt at inddrage Artesia’s AG-30 el flygel til denne artikel også, da dette banebrydende stykke instrument giver mulighed for, at de ellers ekstremt dyre og pladskrævende flygler nu kan blive alle mands eje.

Artesia’s AG-30 el flygel er et håndpoleret flygel designet i en fuldstændig klassiske klaverstil. Flyglet levere en fulstændig fantastisk afbalanceret og realistisk klaverlyd, som ikke findes mange steder i denne kategori. Artesia’s AG-30 el flygel er klaviatur der henvender sig til den øvede pianist samt underviseren der ønsker at tage deres elever til det næste niveau indenfor den musikalske verden.

Flyglet fungere som et akustisk flygel, men hvor der også er tilføjet en lang række ekstra lyde og funktioner, som giver flyglet uendelige muligheder.

Artesia AG-30 er alle muligheden for at den let-øvede pianist kan få sig et elegant, tidsløst og ekstremt flot flygel hjem til privaten.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her