Tasker og kasser til guitarer

0
503

Enhver guitarist er glad for sin guitar. Uanset om du allerede er indehaver af en guitar eller overvejer at anskaffe dig en, er det vigtigt, at du tager dig nogle forholdsregler, når det gælder om at beskytte din guitar.

Til dette formål er der et hav af forskellige tasker og kasser til guitarer, der kan sikre den imod alle slags udefrakommende farer. Med den rigtige opbevaring og transportsikring kan du bidrage til, at din guitar holder sin form i mange gode år.

Men hvordan finder du ud af, om du skal have en let taske eller ty til den mere robuste guitarkasse?

Gode råd til dit køb

Det kommer først og fremmest an på dit eget personlige behov. Hvordan bruger du din guitar, og i hvilke sammenhænge?

  • En guitartaske er til dig, der ofte er på farten enten på gåben eller cykel. Skulderremmen gør det nemt for dig at have den på ryggen, og taskens lette opbygning gør den til et attraktivt valg for dig, der måske ikke har det store behov for at transportere din guitar ad længere distancer. Tasken beskytter dog stadig guitarens overflade og er derfor et fint produkt til dig, der ikke forventer at have guitaren med på længere rejser.
  • En guitarkasse er derimod fordelagtig for dig, der ofte har behov for at rejse længere distancer med din guitar enten med bil, bus eller fly. Kassen er tungere og har ikke ligesom guitartasken en skulderrem men derimod et håndtag. Til gengæld er den mere robust opbygget og giver den nødvendige beskyttelse, når den transporteres med en masse andre løse genstande. Der er altid en øget risiko for beskadigelse under disse transportformer, og det vil derfor være en god investering at købe en kasse til din guitar.

Forskellige materialer og prisleje

For dig som forbruger er det vigtigt at være opmærksom på følgende ting forud for anskaffelsen af en taske eller kuffert til din guitar:

  • Materiale.
    • Guitartasker er oftest fremstillet i polyester, men kan også fås i vandtæt materiale, hvilket klart anbefales.
    • Guitarkasserer oftest lavet af træ, hvorefter de har fået almindeligt stofbeslag trukket over sig for udseendets skyld.
    • Den indvendige polstring er det, du skal være ekstra opmærksom på. Den sikrer nemlig, at din guitar holdes fast, og du undgår derved unødvendige skader på din guitar.
  • Kvalitet og prisleje. Kvaliteten spiller en stor rolle, men funktionaliteten kommer i første række. Du vil ofte opleve forskelle i de indre materialer, altså polstringen, og derfor er det vigtigt, at du har det for øje. Det er oftest det indre fyld, der fastsætter prisen.

Der findes mange kendte mærker inden for både tasker og kufferter, og det har ofte specifikke designs. Design og udseende varierer meget, og du ved sikkert bedst, hvilken taske eller kasse du har i tankerne.

Du finder altid et stort udvalg af både tasker og kasser til din guitar hos 4sound.dk. Blandt vores mange modeller kan du finde inspiration til at finde lige netop det produkt, der imødekommer dine specifikke behov.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her