Bedste klassiske og spanske guitarer i test

0
999

Redaktionen fra 4sound.dk har lavet en komplet guide over nogle af de aller bedste klassiske og spanske guitarer på markedet. Vi har i samarbejde med nogle af de mest benyttede akustiske musikere i danmark lavet denne guide til den guitar der passer lige netop dit behov. I artiklen her under får du vores bud på, hvilken en du som henholdsvis amatør, men også professionel skal vælge, når du skal ud og have en ny akustisk guitar.

Bedst i test – Saint Guitars CL-62-NA spansk guitarSe Pris
Bedst til prisen – Reno RC190N klassisk guitarSe Pris
Mest populære – Sant CL-50-BK spansk guitarSe Pris
Bedst til den professionelle – Santana ST800 klassisk guitarSe Pris
Bedst til den let øvede – A&L Ami NylonSe Pris

Bedst i test – Saint Guitars CL-62-NA spansk guitar

Saint Guitars CL-62-NA spansk guitar

Bedst i test – Saint Guitars CL-62-NA spansk guitar

Efter noget tid er Saint Guitars endelig kommet ud med en ny spansk guitar, nemlig modellen CL-62-NA, som er en komplet spansk guitar med et flot cut away og en imponerende klang.

CL-62-NA fra Saint guitars er i en klasse for sig i denne prisklasse. Guitaren udmærker sig ved en imponerende stor og ekstremt flot klang samt en fuldstændig fantastisk finish. Guitaren henvender sig både til nybegynderen, som ikke har udforsket markedet for spanske guitarer, men også til den øvede guitarist som bare ønsker sig et nyt stykke legetøj at jame på og genopleve ungdomstiden rundt om lejerbålet.

Den cut away finish der er på denne guitar er oplagt til blandt andet soloer, hvor du virkelig kan udfolde dig, og udfordre dine personlige kompetencer indenfor guitarspillet. Den åbner muligheden for dig, som både kan lide at lave sing along akkorderne, men som også gerne vil vise hvad du egentlig kan på en guitar.

Guitaren er bygget op af en krop på af lindetræ med et dække af grantræ og et gribebræt af sort valnøddetræ. Den erfarne guitarist ved, at lindetræet giver en varm og blød lyd, som er optimal for musikeren med en dyb og mørk klang, da den her supplere musikeren og skaber en fantastisk symbiose. Grantræet bidrager, modsat lindetræet, med en flot og klar diskant lyd og supplere derfor basregisteret rigtig flot. Kombinationen af disse trætyper gør, at guitaren får en fantastisk efterklang, som giver en fantastisk lyd.

Med i denne pakkeløsningen til Saint Guitars CL-62-NA får du også transporttaske i utrolig høj kvalitet. Den er lavet i vandafvisende polyester og er polsteret med beskyttelsesskum, så du undgår transportskader når du skal transportere guitaren til de store koncerter.

Bedst til prisen – Reno RC190N klassisk guitar

Reno RC190N klassisk guitar

Bedst til prisen – Reno RC190N klassisk guitar

Fra producenten Reno finder vi den helt klassiske RC190N guitar. Det er en guitar som vi kender den, og med en helt klassiske guitar lyd. Guitaren er i fuld størrelse, også kendt som 4/4, så denne er derfor super oplagt som en rigtig god begynder guitar. Guitar giver en super varm og rigtig fyldig lyd til rummet, så uanset om du spiller rundt om lejrbålet, eller om du spiller foran familie og venner, så fylder klangen lokalet med en skøn lyd.

Udseende er typisk for de klassiske guitarer og er designet ligesom så mange andre i denne genre. Guitaren består af 18 bånd som er monteret langs gribebåndet, hvor båndene er lavet af krom.

Dækket på guitaren er lavet af basswood træ og siderne er lavet af agathis træ, hvilket er træsorter der bidrager til at holde en lav pris. Derudover giver basswood træ en mørk, fyldig og blød klang, hvorimod at det lyse agathis træ giver en diskant og lys lyd til guitaren. Gribebrættet er lavet en valnødde træ, hvilket er meget typisk på denne type guitarer.

Udover guitaren kommer der også i denne pakkeløsning en Cobra gigbag med en længere række ekstra features. Her har du blandet andet flere lommer i transporttasken, så du kan have diverse udstyr med. Derudover kommer der også et guitarstativ med i pakken.

Du får kort sagt virkelig meget for pengene i denne pakkeløsning.

Mest populære – Sant CL-50-BK spansk guitar

Sant CL-50-BK spansk guitar

Mest populære – Sant CL-50-BK spansk guitar

Sant CL-50-BK spansk guitar er by far den mest solgte pakkeløsning på markedet. Ikke nok med at får meget value for money, så får du også alt hvad du skal bruge for at kickstarte din guitar karriere.

Guitaren er i fuld størrelse, bedre kendt som 4/4. Den passer til voksne og oftest børn over 9 år. Selve kroppen på denne guitar er dog en lille smule mindre en normalen og strengene er også tilpasset, så de er lidt blødere end for eksempel på en western guitar, hvilket gør den ideel til nybegyndere.

Hey! har du set vores artikel om western guitarer?

I pakkeløsningen med denne guitar kommer der en tuner, en undervisnings DVD med den legendarisk Ole Kibsgaard, et stativ til guitaren, en transporttaske og en lille plektre til at øve at spille.

Bedst til den Professionelle – Santana ST800 klassisk guitar

Santana ST800 klassisk guitar

Bedst til den øvede – Santana ST800 klassisk guitar

Til den øvede har vi den eksklusive Santana ST800 klassiske guitar, som er en eksklusivt dansk designet guitar, hvilket er et udtryk for en ekstrem høj kvalitet og slidstyrke.

Santana ST800 er en af de mest populærer guitarer når det kommer til guitaren til den øvede musiker der ønsker at tage sin karriere op på det næste niveau. Santana guitarer bliver designet og udviklet i Danmark, men bliver produceret og bygget i Spanien, som er hjemland for den helt særlige spanske guitartype.

Santana har igennem mange år finpudset og justeret deres produktion og ud fra dette produceret den perfekte guitar til den øvede guitarist. Santana har en kæmpe forståelse for hvad den enkelte guitarist har brug for og ud fra dette skabt et mesterværk til den let øvede kunstner. Derudover har Santana en af de skarpeste kvalitetskontroller i verden, hvilket gør, at man aldrig bliver skuffet over nogle af deres produkter. Du får altså et fantastisk stykke håndværk når du køber en Santana ST800 guitar. Du er garanteret en vellyd, som sjældent er hørt før fra en guitar, som er benyttet af de største kunstnere i hele verden.

Faktisk er Santanas ST800 serie oftest omtalt, som deres “show-off” serie, hvor Santana nærmest blærer sig med hvad de egentlig formår at producere i henholdsvis kvalitet, men også lyd mæssigt er de langt foran konkurrenterne på markedet for guitarer til let øvede guitarister. ST800 guitaren er det oplagte valg af en fuldstændig klassisk guitar, da den udmærker sig ved en afsindig smuk volumen og en klang der fylder hele lokalet på ingen tid. Derudover passer guitaren også til mange forskellige stilarter, så du får også en øget kompleksitet og ikke mindst fleksibilitet i lyden af denne.

Med til din Santana ST800 guitar får du også en transporttaske af højeste kvalitet fra Ritter, som er lavet af 100% vandafvisende polyester og med et 33mm polstrings lag mellem polyester lagene, som beskytter din guitar på farten fra A til B.

Guitaren er bygget op med en dæk af massivt europæisk gran, som skaber en dyb og flot klang. Hertil er der brugt Cypres træ på ryggen og på siderne der tilføjer en fantastisk diskant til guitaren. Halsen er i mahogni, hvilket er den bedste kvalitet der kan sidde herpå. Gribebrættet er lavet i Ibenholdt og til sidste har man givet guitaren med højglansen, så den får et skinnende udtryk. Halsen på guitaren er fremstillet med en justerbar hals, så det er muligt at tilpasse højden på strengene og derfor kan guitaren tilpasses hver enkelt person.

Bedst til den Let Øvede – A&L Ami Nylon Cedar Compact

A&L Ami Nylon Cedar Compact

Bedst til den Let Øvede – A&L Ami Nylon Cedar Compact

Til den let øvede guitarist har vi valgt at fremhæve AMI Nylon Cedar Compact fra A&L, som er en super kompleks og avanceret guitar. Guitaren er produceret som en spansk guitar i højeste kvalitet.

Som produktnavnet angiver, så har vi at gøre med en guitar der er lavet i Cedar træ, hvilket giver en fantastisk lyd, og som går helt perfekt i spænd med den spanske stil. Udover det, så har vi et palisander gribebræt, hvor båndene er påmonteret. Og med sider og ryg af kirsebær træ. Guitarens cedar træ er tryktestet, hvilket tilføjer nogle noter til lyden i guitaren, som ikke kan replikeres uden at benytte sig af denne teknologi.

Guitaren er lavet og produceret i Canada, hvor man værner som stolte guitar traditioner og hvor håndværket er i top. Guitaren er lavet i parlor facon, hvilket giver en helt unik klang til den spanske guitar. Parlor facon er unik, da det er umuligt at masseproducere og derfor skal guitaren håndlaves, hvilket kun gør den endnu mere eksklusiv.

Lyden i denne guitar er nærmest overlegen og sjældent set til denne pris og i denne kategori. Art & Lutherie viser virkelig hvad de kan med deres guitarer.

Så hvis du som letøvet guitarist ønsker at løfte dit guitarspil op til det næste niveau, så er dette canadiske vidunder noget for dig. Kunstnere som Justin Bieber og Shawn Mendes er set med denne guitar til nogle af deres helt store shows.

Sådan vælger du den perfekte guitar

Når du skal ud og købe en guitar, om det er den første eller den tiende i rækken, så er det en rigtig god idé at man for sig selv definere hvad behovet i guitaren er. Dette er nemlig vigtigt for hvilken guitar du skal vælge alt efter behov og ambitioner. Her under har vi listet nogle af de forskellige guitar typer der findes, samt knyttet en lille kommentar til dem.

Den akustiske guitar findes i mange forskellige former, størrelser og materialer. En akustisk guitar kan både være helakustisk og halvakustisk. Dette afgører om der bruges forstærker eller ej til denne. Nogle akustiske guitarer har en lyd der er designet efter at bliver brugt til forstærker og dette skaber en lyd der bliver en smule mere elektrisk end man normalt hører fra guitarer. Udover dette kan man ofte også med de halvakustiske guitarer tilslutte dem til sit udstyr i form af en computer eller måske endda en mixerpult.

Hey! har du læst vores artikel om guitarforstærkere?

En helakustisk guitar tilbyder ikke mulighed for den elektriske lyd, men er bygget op omkring en blød, varm og lækker klang der bidrager til det varme akustiske spil.

En moderne guitar består oftest i dag af en indbygget pickup og samtidig også en for forstærker der er koblet til en tuner, som hjælper guitaristen med at stemme guitaren alt efter om strengene skal stramme op eller ned. Dette gør, at du også som nybegynder kan stemme din guitar med sikkerhed og ro i maven hver eneste gang.

Under denne kategori finder vi også de spanske guitarer, som også er en del af de udvalgte guitarer i ovenstående. Den spanske guitar – eller klassiske som den også er kendt under – har guitarens form, som den oprindeligt er skabt. Denne form og etik har selvfølgelig udviklet sig over tid, men den prøver at omslutte hvordan en typisk guitar har set ud i mange mange år.

I dag kommer den spanske / klassiske guitar oftest med en lidt mindre krop end man plejer at se, og derudover leveres den også med nylonstrenge der skaber den lyd vi kender fra den klassiske guitar. Dette er den mest udbredte guitartype rundt om i verden, og også den guitartype som alle er startet på i tidernes morgen. Lyden i guitaren er blød, rund og guitaren er utroligt let at spille på. Det er oplagt at bruge denne til begynderguitar, da den afdækker en hel del forskellige genre, så om du spiller klassisk musik, blues eller moderne pop, så kan denne guitar type bruges.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her