Elektriske guitarer – De bedste el guitarer på markedet

0
3038

4Sound.dk har lavet en stor test af de aller bedste elektriske guitarer på markedet og lavet en guide til dig der leder efter den ideele til netop dit behov. Læs med her under for at finde den der passer til netop dig og dit behov.

Bedst til prisen – Chateau ST01 BK El GuitarSe Pris
Mest populære – Dimavery ST203 El GuitarSe Pris
Bedst til den øvede – Hagstrom ESN Ultra Swede Tobacco SunburstSe Pris
Bedst til den professionelle – Epiphone Les Paul Black Beauty El GuitarSe Pris

Bedst til prisen – Chateau ST01 BK El Guitar

Chateau ST01 BK El guitar

Bedst til prisen – Chateau ST01 BK El Guitar

I Katagorien ‘bedst til prisen’ kan vi næsten ikke komme uden om den helt klassiske Chateau ST01 BK El Guitar. Denne moderne klassiker er fuldstændig umulig at komme udenom, når man snakker value for money og elguitarer.

Chateau ST01 har et klassisk velkendt elguitar design med en rigtig fin og alsidig lyd, som er nem at genkende. Guitaren er nem at starte på, og er den ideele begynder guitar, til den der gerne vil lære at spille på en el guitar. Jeg kan med garanti sige, at alle kendte guitarister har haft denne i hånden på et tidspunkt i deres karriere inden de ramte de store scener.

Med i pakken på denne klassiske guitar følger også kabler, rem, pektre og en transporttaske, hvori du kan have guitaren til fragt.

Guitaren er en af de mest populærer i verden. Den er bygget op af en massiv ahorns krop med et poppeltræs gribebræt. Dette giver en let og alsidig lyd, der er unik for netop denne type guitar. Derudover er guitaren også justerbar med 5 forskellige lydinstillinger samt 5 forskellige positioner.

Mest populære – Dimavery ST203 El Guitar

Mest populære - Dimavery ST203 El Guitar

Mest populære – Dimavery ST203 El Guitar

Kan man sige El Guitar uden at sige DiMavery ST203? Det tror jeg næppe. Og dem der gør det, har ikke forstand på el guitarer. Denne begynder guitar er den mest solgte el guitar til både juniorer, seniorer og alt i mellem. Alle er begyndt på denne lige fra Flemming ‘Bamse’ Jørgensen til Slash.

ST-Style guitaren er bygget op af en basswood krop, ahorn hals og så med et gribebræt af blackwood også. Dette gør, at prisen kan holdes så lavt, som den kan.

Man kan roligt sige, at Dimavery ST203 er blevet allemands eje, og denne guitar kan selv købes i Bilka nu. Det gør, at alle kan få lov til at rykke i noget tråd og udleve sin indre rock-stjerne drøm.

Broen i ST-Style guitaren er monteret med en tremolo vibrator arm samt en omskifter med 5 trin. Derudover er der dobbelt tonekontrol på guitaren også.

Alt i alt – en perfekt guitar til at starte på for alle der kunne tænke sig at score lidt ekstra plus point der hjemme ved fruen en fredag aften.

Bedst til den øvede – Hagstrom ESN Ultra Swede Tobacco Sunburst

Bedst til den øvede - Hagstroumlm ESN Ultra Swede Tobacco Sunburst

Bedst til den øvede – Hagstrom ESN Ultra Swede Tobacco Sunburst

Når man så har øvet sig på henholdsvis DiMavery eller Chateau, så er man klar til at gå i krig med Hagstrom ESN Ultra Swede Tobacco Sunburst. Denne guitar levere alt det bedste fra Sverige og mere til. Guitaren er lavet i et klassisk, kraftfuldt og fuldstændig fantastisk design fra guitar giganten Hagstrom.

Denne guitar adskiller sig en hel del fra de andre guitarer, da den tilbyder en helt unik lyd, som ingen andre på markedet kan.

Hagstrom ESN Ultra er helt unik i sin lyd med en fløjlsblød klang og som samtidig er fuld af smag. Guitaren er symbol på håndværk i verdensklasse og som sjældent er set lignende.

Man kan roligt sige, at Hagstrøm har bidraget med deres ekspertviden til denne guitar, hvilket gør, at dine riffs bliver både chunky, crunchy og går super elegant og glat lethed over sig. Hagstrom ESN Ultra passer til enhver musikalsk stil.

Kort sagt, så går du ikke galt i byen med en Hagstrom ESN Ultra. Den tilbyder den øvede guitarist at udforske nye områder af den musikalske scene indenfor alle genre. Du kan praktisere alt fra jam sessions til store band session med en flot lys klang og skabe den ultimative musikoplevelse for det tilhørende publikum.

Alt i alt et must-have til musikeren der vil tage sin karriere til et nyt niveau.

Bedst til den professionelle – Epiphone Les Paul Black Beauty El Guitar

Epiphone Les Paul Black Beauty El Guitar

Bedst til den professionelle – Epiphone Les Paul Black Beauty El Guitar

Redaktionen på 4Sound.dk var slet ikke i tvivl da de skulle finde den bedste guitar til den bedste guitar til den professionelle guitarist. Denne smukke guitar fra Epiphone er et unikum, som skaber den perfekte lyd til enhver lejlighed.

Epiphone er datterselvskab af Gibson, og dette ses tydeligt i designet i denne guitar. Epiphone Les Paul Black Beauty El Guitar er en utroligt smuk og tidløs guitar i en super flot mahogni krop, hvilket giver den smukke klang, som Gibson og hermed også Epiphone er kendt for. Det er også tydeligt for enhver, at Epiphone har tilgang til den vidensdeling der kommer fra Gibson omkring henholdsvis design og lyd. Det er mange års erfaring der taler, når den perfekte guitar skal skabes, og det kan både ses og høres i denne model.

Denne model er dog ikke unik, da den minder utroligt meget om Gibsons Les Paul Black Beauty, og dette er ikke noget negativt – tværtimod. Du får en guitar her, hvor mulighederne er uendelige, og hvor du kan identificere med de aller største igennem tiden. Den mest kendte Gibson guitarist må være Slash, der igennem mange år har været et ikon, ikke kun for branchen generelt, men også for Gibson. Slash agerede guitarist i bandet Gun’s and Roses, hvor han igennem mange år har skabt de bedste guitar riffs der overhovedet er lavet.

Udover at få en ekstremt flot mahogni krop, så får du også en guitar med guldbelagte knapper, hvilket kun gør designet endnu mere eksklusivt. Derudover er guitaren udstyret med de klassiske Epiphone Alnico Classic Humbucker mikrofoner, hvilket levere en utroligt varm tone, som nærmest omslutter lytteren og får dem til at svæve igennem lokalt. Denne effekt er utroligt værdsat blandt guitarister rundt om i verden.

Udover at være udstyret med en flot mahogni krop, så er Epiphone Les Paul Black Beauty også udstyret med et palisander gribebræt og hertil også 22 bånd, som giver den klassiske spillefornemmelse fra en rigtig el guitar. Guitaren er derudover også udstyret med hvide syv-delte bindinger på halsen og kroppen samt trapezformede indlæg monteret på palsander-gribebrættet, så man får det helt klassiske og estetiske Les Paul look.

Epiphone Les Paul Black Beauty er alt i alt et fuldstændigt fantastisk stykke håndværk, som bedrager og pryder enhver musikers smag. Den tilbyder et fuldstændig fantastisk spænd af lyde, noter og facetter, som ingen andre i sin klasse. Gibson guitarer bliver pludselig alle mands eje, og dette gør, at alle kan levere den perfekte oplevelse til sit publikum hver gang. Du vil med garanti få stående applause fra publikum efter din 20 minutter lange guitar solo på dette vidunder.

Hvad er en EL Guitar?

El guitaren er på mange måder det mest ikoniske instrument indenfor rockens verden. Alle bands fra Minds of 99 til Iron Maiden benytter sig af en Elektrisk Guitar, da det bare skaber en helt fantastisk lyd og bidrager med så meget mere til ens koncert. El guitaren tilbyder alt fra hardcore metal til soft blues og kan kort sagt det hele. Det er et let begynder instrument, men samtidig også et utroligt komplekst og uundværligt instrument for den professionelle sangskriver.

Det unikke ved en el guitar er, at den – modsat den akustiske guitar – ikke selv frembringer lyden. Når strengene berøres og skaber vibrationer, sendes dette signal til en pickupper, som herefter sender signalet igennem en forstærker ud til den lyd vi kender i dag.

El guitaren har snart 90 år på bagen siden sin oprindelse i 1931, hvor Adolf Rickenbacker i samarbejde med George Beauchamp og Paul Berth opfandt den. Dog er der nogle kritikere der mener, at denne opfindelse ikke var ikonisk nok for sin serie, og at det derimod er Les Paul der har opfundet el guitaren, da han fik lavet en mere gennemarbejdet og bedre guitar. Les Paul er jo også efterfølgende blevet anerkendt for hans arbejde igennem den ikoniske og klart også bedste guitarserie ved mærket Gibson. Her har Gibson nemlig lavet den ultra ikoniske Les Paul serie.

Første gang vi i Danmark blev opmærksom på el guitaren var i 1937 da Kai Ewans lavede en koncert i Danmark med blandet andet nummeret ‘On the silver sands of Waikiki’. Dette var gennembruddet for el guitaren i Danmark, og som åbnede døren for den elektriske verden.


UDGÅET – Yamaha RS320 Elektrisk Guitar, Black Steel

Yamaha RS320 Elektrisk Guitar, Black Steel

Bedst i test – Yamaha RS320 Elektrisk Guitar, Black Steel

4Sound.dk’s helt store test af elektriske guitarer starter med den bedste i testen. Vi har valgt at kåre Yamaha RS320 Elektrisk Guitar, som den bedste af sin slag.

Det kommer nok ikke som en overraskelse for mange, at det er en Yamaha Guitar vi har som den bedste i sin klasse – faktisk har Yamaha i mange år domineret markedet for elektriske guitarer, da de dækker alle behov en guitarist har.

Det er erfaringen fra over 50 års produktion der styre Yamaha som brand – jeg tror vi alle sammen kender Yamaha’s Pacifica elguitarer og den helt fantastiske SG-serie, som pryder en lang række forsider i hånden på en verdensberømt guitarist. RS320 serien er godt noget helt nyt fra Yamaha’s side. Man har simpelthen taget fat i de aller bedste guitarister fra England og Japan til at udvikle denne helt specifikke model. Resultat der er kommet ud af det er RS serien, som er en forkortelse for Revstar.

Guitaren er, som vi kender den, en 6-strenget elguitar lavet på natotræ. Som mange nok ved, så giver natotræet en varm og overtonerig klang, men samtidig også en kompleks tone på trods af, at kroppen ikke er lavet af mahogni. Dette gør også, at guitaren er til at betale sig fra. I Revstar modellen er der lagt vægt på komfort og behagelighed for kunstneren der står med den i hånden, og det er der sat fokus på i pasformen, hvor guitar sidder helt tæt på kroppen. Det gør at den er behagelig at spille på – både siddende, men også stående. ‘Halsen’ på guitaren er, ligesom kroppen, lavet i Nato træ hvortil palisander er brugt på gribebrættet og hertil også 22 bånd langs halsen.

Revstar modellen er dog bygget en lille smule anderledes op, end en klassisk elguitar. Gribebrættets krumning (radiussen) er nemlig kun på 13,75 tommer, hvilket er noget fladere end man ser på de traditionelle versioner. Dette giver en mere moderne spillestil og gør det en del nemmere for guitaristen af bende en streng, uden at der opstår nogle unaturlige lyde eller mislyde i stykket.

Produktudviklerne fra Yamaha var igennem over 50 forskellige prototyper af mikrofiner til Revstar modellerne. Disse versioner var sammensat af forskellige kombinationer af ledninger, magneter, bundplader og viklinger. Dette mundede ud i én løsning til sidst, som er den er der påmonteret i form af to HH3 humbucker-pickuppere. Dette er lavet med en messing-bundplade og med en keramisk magnet hertil også. Dette falder fuldstændig perfekt i hak med natotræet og skaber en smuk klang.

Yamaha har indført deres ‘Dry Switch’ teknologi i RS320’eren. Dette gør at den single-coil lignende lyd ændres en lille smule ved brug af push/pull-kontakten. Det imponerende er som sådan ikke teknologien i sig selv, men at RS320’eren gør dette uden volumentab overhovedet. Boost-pedalen er derfor ikke et must til denne guitar.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her